|
Autor: Andrzej Łoziak (---.adsl.inetia.pl)
Data: 11-11-05 15:06
Dzisiaj wiem już napewno , że wystartuję w przyszłorocznych wyborach samorządowych .
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
|
Autor: Rider (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 15:51
Ja bym wystartował w konkursie puszczania bąków!
To wyjątkowo kulturalne w porównaniu ze smrodem polityki!
|
|
|
|
Autor: Butcher (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 16:02
Andrzej Łoziak: Z ramienia jakiej partii (jestem niezorientowany)?
|
|
|
|
Autor: Hypys (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 16:19
ja tez bede kandydowal, glosujcie na mnie ! kocham 18L !
|
|
|
|
Autor: Wooki (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 18:24
Hypys ty się raczej zamnknij bo jeszcze możesz dostać co nie co!! nienawidze Kinder metali
|
|
|
|
Autor: Nimbus (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 18:48
A co konkretnie rozumiesz przez pojęcie "kindermetal"? Wiek?, jeśli tak to ile trzeba mieć lat żeby być kindermetalem? Zawsze chciałem o to zapytać i robię to tutaj, bo jak bym założył taki temat to ktoś mógłby się obrazić, że kolejny temat o metalach i takie tego typu skoki ciśnienia w gaciach forumowiczów.
|
|
|
|
Autor: Wooki (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 19:56
tu nie chodzi o wiek Nimbus tu chodzi o samo zachowanie wobec innych!! które jest wręcz obraźliwe i hamskie!! Nienawidze
|
|
|
|
Autor: who am i (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-11-05 21:04
Andrzej Łoziak, członek PO.
Widzę Pana na stanowisku burmistrza miasta.
Trzymam kciuki w wyborach samorządowych.
|
|
|
|
Autor: Sekuritate (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 01:09
A ja nie widzę tego człowieka jako burmistrza.
Założyl wątek, ale nie odpowiada na pytania. Lipa, nie kandydat.
Jakiś program może?
|
|
|
|
Autor: Wladca (---.skynet-ciechocinek.com)
Data: 12-11-05 02:30
W ciechocinku niema powaznego kandydata na burmistrza!!!
|
|
|
|
Autor: agent MosaD (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 08:55
I w tym własnie tkwi problem....
|
|
|
|
Autor: J.L.M. Prowocator (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 11:16
Kabaret OTTO swego czasu napisał piosenkę pod takim tytułem jak ten wątek . Wydaje mi się jednak, że Towarzysz od gazetki skutecznie odstraszy ciechocinian od PO. Ja już dzisiaj wiem na kogo będę głosował (w wyborach burmistrzowskich i na radnego) i raczej zdania nie zmienię (no chyba, że moi faworyci nie będą jednak kandydowali, przyklad tow. Cimoszewicza pokazał, że wyborców nie traktuje się u nas poważnie).
|
|
|
|
Autor: Andrzej Łoziak (83.238.144.---)
Data: 12-11-05 12:43
Przepraszam za opóźnienie . Startować będę z ramienia ciechocińskiego koła Platformy Obywatelskiej .Stanowisko o jakie będę się ubiegał zależeć będzie przede wszystkim od tego czy Leszek Dzierżewicz zgłosi chęć kandydowania na burmistrza w latach 2006 - 2010 .
|
|
|
|
Autor: lola (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 13:30
"będe kandydował co se będe żałował........"he he he .......
|
|
|
|
Autor: Krzysztof Czajka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 14:16
Czy chcesz być kontrkandydatem obecnego Burmistrza?
|
|
|
|
Autor: tańczący z wilkami (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 14:29
Jaki Krzysiu czujny i szybki hehe,a w głosowaniu się tylko wstrzymał
|
|
|
|
Data: 12-11-05 14:37
Ja Panu powiem tak: na radnego to jakieś tam znikome szanse Pan ma, ale na burmistrza... co Pan takiego dla miasta zrobił, że ludzie mają Panu zaufać i wybrać na ten urząd? Tylko proszę nie pisać, że wydaje Pan gazetkę (to juz słyszeliśmy), albo że wyremontował Pan budynek w centrum miasta (bo to Pana w własny biznes). Poza tym jest Pan przyjezdny, a tacy w naszym mieście raczej nie mają największych szans. Proszę sobie przypomnieć start w poprzednich wyborach Pańskiej partyjnej koleżanki, Pani Ploty.
|
|
|
|
Data: 12-11-05 14:37
Oj Panie tzw..Pan to też czujny jak wilk...
|
|
|
|
Autor: brontozaur (---.vodafone.se)
Data: 12-11-05 15:37
Ja bede kandydowal na stróża na parking chyba mam szanse.....hehe
|
|
|
|
Autor: D@nte (---.skynet-ciechocinek.com)
Data: 12-11-05 15:44
Dokladnie
A szanse masz jak otworzysz swoj parking
Ten temat jest zbedny.....
|
|
|
|
Autor: KURACJUSZ (83.238.144.---)
Data: 12-11-05 15:53
Re Sekuritate . Gdyby wszyscy mysleli jak Ty to w wyborach wygraliby wylacznie Ci ktorzy zwyciezyli w 2002 r . Kapitalne rozumowanie .
|
|
|
|
Data: 12-11-05 16:42
Sekuritate:a co zrobił dla Ciechocinka kandydat na Burmistrza ,mało znany Pan Leszek Dzierżewicz,sprowadzający od rodziny w USA nożyki Gilette i rozprowadzający je po sklepach lącznie z odzieżą z Turcji- zanim przyspawał się do stołka Burmistrza.Nic nowego podczas 10 lat rządów nie zrobił,dokończył tylko to co poprzedni zaczeli(Teatr Letni,remonty chodników,Trakt Solny,stadion sportowy)a wiele zaprzepaścił wręcz pomógł w zniszczeniu(teren górników,basen odkryty,budynek Julianówki,Muszla Koncertowa)-stad widać Panie Andrzeju,że ma Pan duże szanse,tylko niech Pan wie czego chce,a mieszkańcy napewno poprą kogoś normalnego.Zagłosuję na Pana!
|
|
|
|
Data: 12-11-05 16:46
Ktoś sobie znowu urządził zabawę w podszywanie na forum... tamta wiadomość to nie moja sprawka. a tak w ogóle Wooki to nie jestem metalem.
|
|
|
|
Autor: KURACJUSZ (83.238.144.---)
Data: 12-11-05 17:30
Zaczynasz mnie Krzychu wkurzac . Wlasciciel Kopernika sam wiecej zrobil i robi dla tego miasta niz wszyscy radni razem wzieci przed wyborami samorzadowymi 2002 roku . Co ty zrobiles zanim zostales radnym ? Czy chodziles na sesje rady ? Siedziales w knajpach narzekales na starych ze nie robia nic dla mlodych w Ciechocinku . To ze wydaje ktos gazete i wyremontowal zrujnowany obiekt nic dla ciebie nie znaczy bo jestes zawistny i taki zawsze byles . Dobrze ktos cie kiedys nazwal Judaszem . Mowisz jedno robisz drugie . Co wedlog Ciebie powinien robic mieszkaniec tego miasta bys mogl wyzej ocenic jego szanse w wyborach . A co Ty do dzisiaj zrobiles jako radny ? . Na twoim miejscu dalbym sobie spokoj z kandydowaniem . Wczesniej startowales bo nie miales roboty i marzyles chociaz o diecie radnego . Teraz jest podobnie . Znowu bez roboty wiec kombinujesz . Nikt sie nie da wiecej nabrac . Szczegolnie mlodzi . Wyluzuj czlowieku !
|
|
|
|
Data: 12-11-05 17:56
Przepraszam, ale nie rozumiem wypowiedzi P. Łoziaka.
ponieważ:
1. Chce kandydować.
2. Obojętnie na jakie stanowisko.
3. Czy będzie kontrkandydatem dla LD czy też będzie Go wspierał.
Panie Łoziak proszę o bardziej przemyślane wypowiedzi, a przede wszystkim o zaprezentowanie nam swojej osoby.
|
|
|
|
Data: 12-11-05 18:26
W sumie z wypowiedzi p. AŁ wynika, że zależy mu głównie na tym, żeby dostać się do korytka. Obojętnie na jakie stanowisko. Poza tym mam realne obawy, że jeżeli p. Ł zostanie burmistrzem to na stanowisko sekretarza (albo na skarbnika) weźmie p. K. Brrr.
Co do wypowiedzi tańczącego z wilkami - chwała mu za to, że dokończył to co zaczęli poprzednicy. Mógł to zostawić w cholerę i myśleć o tym co pozałatwiać znajomym. Nie przepadam za obecnie urzędującym burmistrzem, ale jak patrzę na nasze miasteczko, a potem jadę np. do Aleksandrowa, to widzę szaloną różnicę (i nie tylko ja).
Natomiast ustosunkowując się do pierwszej wypowiedzi KURACJUSZA, to moje twierdzenie wynika z obserwacji i wyciągniętych na spokojnie wniosków. Jakoś nie za wiele osób wykazało się kosmopolitycznym myśleniem i nie wybrało na urząd burmistrza w 2002 roku skądinąd sympatycznej p. Ploty (przyznam się, że sam na nią głosowałem). Mieszkańcy Ciechocinka wolą znanego diabła od nieznanego anioła 
Co do drugiej wypowiedzi KURACJUSZA, to chyba coś źle kombinujesz. Sekuritate i Krzysztof Czajka to dwie różne osoby, więc nie wiem czemu Krzyśkowi przypisujesz moją wypowiedź 
Ciekawostką jest fakt, że po nickach "Andrzej Łoziak" i "KURACJUSZ" jest ten sam numerek w nawiasie. Ale to być może teraz ja coś źle kombinuję...
Podpisuję się pod prośbą skierowaną pod adresem p. Łoziaka o zaprezentowanie forumowiczom swojej osoby.
Nie wszyscy chodzili do Jazz Cafe i nie wszyscy czytują "PO stronie obywateli"... 
|
|
|
|
Autor: Bączykiewicz (83.238.144.---)
Data: 12-11-05 18:38
Re Rider. Nie licz na odpowiedź prostaku . Puszczaj dalej swoje bąki bo w tym jesteś najlepszy . Nie udawaj że się tym tematem interesujesz bo i tak nic nie zrozumiesz . Zawiąż romans z Sekuritate .
|
|
|
|
Data: 12-11-05 19:07
No to mamy trzecie wcielenie kandydata. I jak tu głosować na zmieniającego skórę węża?
Napisał coś nielogicznego i teraz ma żal, że wytknięto mu brak logiki.
Kiedyś K. Czajka walnął byka ort, kiedy się zorientował przeprosił - bo nie wypada .
Teraz mamy inną, acz podobną sytuację, jednak pan kandydat zamiast wyjaśnić o co mu chodzi znieważa ludzi.
zawsze byłem zdania , że polityka to pomyje!
|
|
|
|
Data: 12-11-05 20:03
Chętnie wezmę udział w poważnej dyskusji , prosząc jednocześnie by zaprzestano podpisywać się moim imieniem i nazwiskiem . Sam sobie poradzę .
|
|
|
|
Autor: Andrzej Lepper (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-05 20:31
moi kochani jak widze panuje tu niesamowity bajzel więc musze wziąść sprawy w swoje ręce i to JA zostane nowym burmistrzem Ciechocinka czy tego chcecie czy nie i zrobie w końcu porządek bo serce mnie boli gdy patrze jak marnuje nam sie taka piękna miejscowość.P.S.moje motto to "Dzierżewicz musi odejść!"
pozdrawiam moich fanów
|
|
|
|
Autor: can (---.icpnet.pl)
Data: 12-11-05 21:58
Kochany panie Andrzeju. Zapomnial pan o slowach "oni juz byli, oni rzadzili" co stwarza podstawy ku temu by twierdzic, ze nie jest pan autentyczny. Choc dzisiaj sobotni wieczor - wiele mozna pozapominac.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 01:06
Panie Andrzeju Ł., 98,6% wypowiedzi podpisanych "Sekuritate" nie należy do mnie!! Więc pana wypowiedź o podszywaniu sie pod Pana, też pewnie nie jest Pańska. Na tym forum każdy podszywa się pod każdego.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 01:14
Kto jest autorem ostatniego postu????
Wróciłem przed chwilą, zasiadam przy kompie i co widzę???
TO NIE JEST MÓJ POST!!!!
|
|
|
|
Autor: who am i (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 13-11-05 01:19
A ja proponuje zrobic rejestracje nick'ow na ow forum.
A jesli chodzi o temat to najprawdoodobniej bede glosowal na Pana Łoziaka jesli bedzie on kandydowal na burmistrza miasta:
po pierwsze ze wzgledu, iz nie chce widziec nadal LD na stanowisku burmistrza
po drugie nie wydaje mi sie aby Panu Andrzejowi brakowalo czegokolwiek w zyciu wiec nie chodzi tu o pieniadze
O tak, to dwa moje glowne powody...
Powodzenia
|
|
|
|
Data: 13-11-05 09:13
Jezu, kto mi wreszcze wyjaśni kim jest Łoziak, co robi, jakie ma wykształcenie ??
|
|
|
|
Data: 13-11-05 09:16
Też mi się dostało za nie mój post w tym dziale. Żenada
|
|
|
|
Data: 13-11-05 11:52
I o co chodzi?
Zaczynasz mnie Krzychu wkurzac . Wlasciciel Kopernika sam wiecej zrobil i robi dla tego miasta niz wszyscy radni razem wzieci przed wyborami samorzadowymi 2002 roku . Co ty zrobiles zanim zostales radnym ? Czy chodziles na sesje rady ? Siedziales w knajpach narzekales na starych ze nie robia nic dla mlodych w Ciechocinku . To ze wydaje ktos gazete i wyremontowal zrujnowany obiekt nic dla ciebie nie znaczy bo jestes zawistny i taki zawsze byles . Dobrze ktos cie kiedys nazwal Judaszem . Mowisz jedno robisz drugie . Co wedlog Ciebie powinien robic mieszkaniec tego miasta bys mogl wyzej ocenic jego szanse w wyborach . A co Ty do dzisiaj zrobiles jako radny ? . Na twoim miejscu dalbym sobie spokoj z kandydowaniem . Wczesniej startowales bo nie miales roboty i marzyles chociaz o diecie radnego . Teraz jest podobnie . Znowu bez roboty wiec kombinujesz . Nikt sie nie da wiecej nabrac . Szczegolnie mlodzi . Wyluzuj czlowieku !
Kogo i na co nabierać?
Powiedz mi to w 4 oczy...
|
|
|
|
Data: 13-11-05 11:54
W którym miejscu dokonałem oceny Andrzeja?
|
|
|
|
Autor: Maria (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 13-11-05 14:28
Który burmistrz zrobił tyle da naszego miasta co Leszek Dzierżewicz? Nie widzę innego. Co do honorowego obywatelstwa Miasta dla Prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego to uważam, że nalezy się cieszyc, że ten tytuł przyjął. Nie nalezy się obrazac na radnych i burmistrza a w gazetach pisac, ze wszyscy mieszkańcy są niezadowoleni z tego powodu. W perspektywie objecia przez niego stanowiska Sekretarza Generalnego ONZ to bedzie znakomita promocja dla naszego miasta. Bardzo bym chciała aby Pan Prezydent zaczął pełnić tę funkcje bo uwazam ze na nią zasługuje.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 14:45
Kwach może będzie sekretarzem, ale tylko sekretarzem Sekretarza Generalnego!
Ponownie proszę o prezentację Kandydata Łoziaka.
Czy jest On tak znany, że pownienem Go znać???
|
|
|
|
Data: 13-11-05 15:18
Pan Łoziak to właściciel hotelu "Kopernik", jeden z wydawców "Po stronie obywateli" i działacz lokalnego PO.
Jakie ma osiągnięcia i jaki program wie tylko On sam i co ciekawe, nie chce się to wiedzą z nikim jak dotąd podzielić.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 16:15
Z osiagniec pamietam, ze kiedys jednego z moich kumpli udalo mu sie z Jazz Cafe wygonic i od tej pory omijalismy to miejsce szerokim lukiem, choc i wczesniej nieczesto tam zawijalismy.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 17:06
dzięki Sekuritate, teraz wiem o kogo chodzi.
Ale czy P. Łoziak nadaje się na Burmistrza nie wiem i to jego zadaniem jest przekonać do siebie elektorat.
|
|
|
|
Data: 13-11-05 19:56
Nazwisko: Andrzej Łoziak . Lat 52.Wykształcenie średnie tech. Żonaty . Dwoje dzieci w tym jedno zmarło z powodu choroby . Ukończona dwuletnia służba wojskowa na stanowisku starszego kreślarza pułkowego / kapral /.Przebieg pracy zawodowej: Górnik operator maszyn przodkowych Zakładów Górniczych ,,LUBIN ,, w Lubinie k / LEGNICY . Instruktor i wykladowca nauki jazdy w Polskim Związku Motorowym . Od 1980 r. członek NSZZ ,, SOLIDARNOŚĆ ,, . Od 1988 do 1997 pobyt w Republice Federalnej Niemiec . Od 1996 właściciel budynku dawnego,, Domu Dziecka,, przy ul. Kopernika 15 / obecnie hotelu Kopernik / , w którym od 1998 r. działała kawiarnia ,, Jazz Cafe ,, . W pażdzierniku 2000 r. składa do Prokuratury Rejonowej w Aleksandrowie Kujawskim doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez tutejszy szpital / narażenie syna na utratę życia / . Sprawa umożona . Maj 2002 r. wygranie procesu z Komendą Policji w Poznaniu / próba wyłudzenia mandatu za przejechanie czerwonego światła / . Lipiec 2003 r. wygrany proces w Naczelnym Sądzie Administracyjnym przeciwko burmistrzowi Ciechocinka Leszkowi Dzierżewiczowi / niezgodne z prawem cofnięcie decyzji na sprzedaż alkoholu - miasto wypłaca odszkodowanie /. Od maja 2004 członek Platformy Obywatelskiej RP , a od lipcu br . współuczestnictwo w wydawaniu bezpłatnej gazetki ,, PO stronie Obywateli ,, . W maju 2005 przybywa mu nowy członek rodziny - pies rasy Leonberger ,, PREZES ,, . Kandydat w przyszłorocznych wyborach samorządowych ceni sobie uczciwość , praworządność i szczerość , a nienawidzi korupcji i obłudy . Ulubiona muzyka - Acid Jazz , potrawa - żurek kujawski , alkohol - whiskey Jack Daniels . Najukochańsza osoba na świecie - żona Alina .
|
|
|
|
Data: 13-11-05 20:08
Dziękuję za info.
polecam:
http://www.jackdaniels.com/virtualtour.asp#
|
|
|
|
Autor: xj61 (---.skynet-ciechocinek.com)
Data: 13-11-05 20:25
WIDZĘ ŻE PAN ŁOZIAK W ODPOWIEDNIM CZASIE WSTĄPIŁ DO PO .ZAPEWNE ZE WZGLĘDÓW IDEOWYCH?
|
|
|
|
Data: 13-11-05 21:33
Heh - nie to zebym sie czepial, ale nie ustrzegl sie pan panie Andrzeju od paru bledow ortograficznych. No i bledy merytoryczne sie tez przytrafily - mianowicie - jak mozna przejechac czerwone swiatlo ? To taki przyklad. A nawet jestem w stanie poprzec te kandydature - przynajmniej bedzie zabawnie.
|
|
|
|
Autor: Paszeko (---.netia.com.pl)
Data: 13-11-05 22:26
Nie zauważyłem miejsca Pańskiego urodzenia. Jeśli to nie tajemnica, proszę się z nami podzielić tą informacją. Chętnie zapoznam się też z programem wyborczym, jaki będzie Pan lansował w nadchodzących wyborach (o ile różni się od "programu" ciechocińskiego PO). Zwłaszcza interesuje mnie recepta na rozwiązanie problemu jakości wody w ciechocińskich kranach.
|
|
|
|
Data: 14-11-05 01:16
A czym Pan się wsławił dla miasta??? Walka w sądach raczej mnie nie porusza.
"(...)ceni sobie uczciwość , praworządność i szczerość , a nienawidzi korupcji i obłudy". Bla, bla ,bla, bla, bla. Czysta demagogia.
|
|
|
|
Autor: Jack D. (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 14-11-05 08:23
Ja na Pana nie zagłosuję (mimo sympatii do PO).Dlaczego?
1. Ze względu na protest przeciwko nadaniu Kwaśniewskiemu HO naszego miasta. Nie chodzi nawet o sam fakt, tylko o formę i czas.
2.Poziom wydawanej gazetki.
3. Sposób prezentacji na tym forum. Można chcieć zaistnieć, ale nie za wszelką cenę i trzeba to najpierw przemyśleć.
Może jednak mnie Pan przekona. Co Pan zamierza zrobić dla miasta? Jakieś konkrety? Co nam Pan obieca?
|
|
|
|
Autor: wrózbita (---.adsl.inetia.pl)
Data: 14-11-05 12:23
W maju 2004 roku wstąpił do PO. Wtedy PO miala niezłe notowania. Przewiduję się, że gdyby wiedział, że tak potocza się losy (ostatnie wybory do parlamentu), to założyliby w Ciechocinku PiS a nie PO.
|
|
|
|
Autor: nieznajoma (83.238.144.---)
Data: 14-11-05 14:52
Panie Ł. nie przejmuj sie pan różnymi : Władcami,agentami,Paszekami,Sekuritetami,Jackami,wróżbitami,Czajkami,Lepperami i im podobnymi . Chcą byś pan swoją kase wykładał na badanie wody ? pękne ze śmiechu.Czego oni sie tak boją?Ludzie dajcie szanse człowiekowi . startuj pan i już.Pozdro jestem na tak.
|
|
|
|
Autor: wrózbita i jasnowidz (---.adsl.inetia.pl)
Data: 14-11-05 15:05
nieznajoma to to samo co KURACJUSZ? Czy KURACJUSZ to to samo co Bączykiewicz? Jakoś dziwnie zgodnie w jedna trabkę p.i.e.r.dz........ą! A niby różni ludzie.
|
|
|
|
Data: 14-11-05 15:08
Samoobrona rządzi!Lepper na prezydenta!Andrzej Lepper zapewni Wam dobry byt.Nie wierzycie?-zagłosujcie!
pozdrawiam moich fanów
|
|
|
|
Autor: ciekawski (---.adsl.inetia.pl)
Data: 14-11-05 18:17
To dowiem się wreszcie na kogo chce startować A.Łoziak ?
|
|
|
|
Data: 14-11-05 18:20
ciekawski proponuje ci poczytac sobie od poczatku to forum...
|
|
|
|
Autor: KURACJUSZ (83.238.147.---)
Data: 14-11-05 21:49
Re:Sekuritate.Nie uzywaj wyrazow ktorych nie znasz.Demagogia to schlebianie masom i skladanie obietnic nie dajacych sie spelnic .
|
|
|
|
Data: 14-11-05 23:08
Panie Paszeko urodziłem się w Legnicy . Program , który zacznę szczegółowo przedstawiać nie prędzej niż w lipcu 2006r będzie jak na warunki ciechocińskie niezwykle ambitny czy wręcz rewolucyjny . Ponieważ jego realizacja wymaga współudziału większej grupy zwolenników , a nie jest to proste ponieważ poczynania obecnych władców Ciechocinka zniechęciły mieszkańców do aktywnego działania / szczególnie tych młodszych/ więc w najbliższym czasie przedstawię jedynie główne jego zarysy i cele . W chwili obecnej mogę jedynie powiedzieć , że sprawą absolutnie priorytetową będzie wprowadzenie całkowitej jawności życia politycznego i gospodarczego naszego miasta .
|
|
|
|
Data: 15-11-05 00:48
Ty Kuracjusz to wyglądasz na mądralę lokalnego...
Pozdrawiam...
|
|
|
|
Data: 15-11-05 00:48
I chyba jesteś od rozmydlania tematu...
|
|
|
|
Autor: Paszeko (---.netia.com.pl)
Data: 15-11-05 10:07
Dziękuję za odpowiedź! Legnica to piękne miasto, zwłaszcza "dzielnica radziecka". O pańską receptę na rozwiązanie problemu z jakością wody będę się jednak upominał.
|
|
|
|
Autor: Zgrzyt (---.dragonnet.com.pl)
Data: 15-11-05 14:04
Paszeko, spróbuj kranówki w TRN to nie będziesz narzekał na naszą.
dlaczego masz do niej zastrzeżenia?
|
|
|
|
Data: 15-11-05 14:44
cisza moi kochani to poważne forum!nie przekrzykujmy sie!
|
|
|
|
Autor: wrózbita i jasnowidz (---.adsl.inetia.pl)
Data: 15-11-05 15:24
To nie Paszeko narzeka na kranówę, a przyszły? burmistrz AŁ
|
|
|
|
Data: 15-11-05 17:42
No właśnie czy napewno przyszły burmistrz AŁ? A może radny AŁ? Kiedy się w końcu tego dowiemy? Jedyny post, który coś na ten temat wspomina podobno nie był pańskiego autorstwa. Więc?
|
|
|
|
Data: 15-11-05 19:54
musze przynac szczerze ze nie znam pana Łoziaka no ale niech próbuje w koncu moze cus zdziała pozytecznego dla ciecha.pozdro
|
|
|
|
Data: 15-11-05 22:29
Re aszeko - dotyczy jakości wody. Na razie nie mam recepty na jakość
ciechocińskiej wody gdyż nie wiem jaki jest jej aktualny stan. Ostatni wynik
kóry znam to z 2002 r.
Re:Sekuritate - czym się wsławiłem dla miasta ? - po pierwsze ożywiłem zrujnowany
obiekt dawnego Domu Dziecka / miasto otrzymuje ponad 7000 zł
od nieruchomości + 3000 zł opłaty klimatycznej i ludzie mają pracę
- po drugie mieszkańcy mają dodatkową niezależną informację dzięki
rozprowadzanej gazetki PO stronie Obywateli
- po trzecie udowodniłem / właśnie w sądach ! / , że nawet jedna osoba
jeżeli dąży do prawdy i sprawiedliwości potrafi zwyciężyć mając
przeciwko sobie burmistrza , kolegium odwoławcze , radnych czy policję
Re : wróżbita - dotyczy wstąpienia do PO . Mam 52 lata i gdybym tak myślał jak Pan
sugeruje to chcąc zrobić karierę wstąpiłbym już w 1974 r. do Polskiej
Zjednoczonej Partii Robotniczej / kierowniczej siły narodu /. Platformę
wybrałem ponieważ kierowałem się jej liberalizmem , a nie jej aktualnymi
notowaniami.
Re: lola - przeczytaj moje wcześniejsze posty .
|
|
|
|
Data: 15-11-05 22:59
Odnośnie zrujnowanego obiektu dawnego Domu Dziecka: Przecież nie zrobił Pan tego społecznie, dla dobra miasta, tylko w celu zarabiania na nim pieniędzy i to nie tylko dla miasta, ale przede wszystkim dla siebie. Czyż nie mam racji?
Na temat gazetki wydawanej przez Pana i Pańskich kolegów powiem tyle: zdecydowanie wolę informacje podawane przez "Kujawską". "Po stronie obywateli" jest zbyt mało obiektywne i przypomina raczej rzucanie błotem niż, jak to Pan napisał, "niezależną informację". Powiem Panu szczerze, zwykłych obywateli to nie rusza, więc nie jest po ich stronie.
Walka w sądach: Aż strach pomyśleć, że w walce o "prawdę i sprawiedliwość" zacznie Pan pozywać do sądu każdego kto na Pana choćby źle spojrzy.
Badania wody: A no były takowe przeprowadzane w czerwcu/lipcu 2005 w wybranych losowo gospodarstwach domowych na terenie Ciechocinka. Miałem szczęście być tym wybranym 
I na koniec najważniejsze: na jakie stanowisko chce Pan kandydować: radnego czy Burmistrza, bo nadal się Pan jasno na ten temat nie wypowiedział (ktoś za Pana próbował, ale mu nie wyszło).
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Autor: Helcia (---.adsl.inetia.pl)
Data: 15-11-05 23:29
a może Sekuritate pochwali się co zrobił społecznie dla miasta .
|
|
|
|
Data: 15-11-05 23:38
Ja nie startuję ani na burmistrza, ani na radnego więc nie muszę się chwalić swoimi osiągnięciami.
A taka wypowiedż jak Helci to odwracanie kota ogonem, czy jak kto woli rozmydlanie tematu.
|
|
|
|
Data: 15-11-05 23:54
Nie trzeba kandydować na burmistrza czy radnego by coś uczynić dla Ciechocinka.
Pan Adrzej się przeciesz nie chwalił odpowiedział na zadane pytania przez Pana .To pan Sekuritate odwraca kota ogonem .Panie Adrzeju podobają mi sie pana wypowiedzi i myślę że program jaki pan przedstawi wyborcom będzie przez Pana konsekwentnie realizowany.Jestem ZA.A przy okazji co pan sądzi o basenie Panie Andrzeju?
|
|
|
|
Data: 16-11-05 00:18
Sekuritate zrobił sporo dla miasta i mieszkańców. Zaręczam!
|
|
|
|
Data: 16-11-05 01:42
No dobrze, skoro Pan Łoziak za największe osiągnięcie uważa wyremontowanie budynku, dzięki czemu zarabia chyba niezłe pieniądze (przy odprowadzaniu do kasy miasta 10.000 musi chyba coś jeszcze zarobić i nie jest to kwota rzędu 5zł), a do tego dołącza wydawanie gazetki o niesamowicie niskim, wręcz rynsztokowym poziomie, to ja w tym miejscu uroczyście obiecuję:
NIE ZAGŁOSUJĘ NA TEGO CZŁOWIEKA!!!
Poza tym rzucanie na forum frazesów w stylu "program będzie ambitny, wręcz rewolucyjny", a przy tym niepodawanie stanowiska o jakie zamierza się ubiegać kandydat Łoziak, stawia Go w gronie kandydatów mało poważnych. A posty jego popleczników (w 99% pisane tą samą reką) są po prostu żałosne i powodują jeszcze większą moją niechęć do tego kandydata i jego zaplecza.
Pozdrawiam Ridera i resztę normalnych, znienawidzonych przez zaplecze Kandydata forumowiczów.
|
|
|
|
Autor: Rastafari Cios w Was (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-11-05 01:48
Naprawdę sporo zrobili obaj. Obu znam i uważam, że to fajni Panowie. Jeden starszy, drugi młodszy. Obaj są wyraźni bardziej niż to całe forum. I myślę, że dobrze namieszają w przyszłorocznych wyborach. Trzymam kciuki za zmioany i pozdrawiam adminów no i miłych Panów z Forum. DAMYRADĘ!!!
Na koniec. Te Wasze gadki to naprawdę mydliny.
Jest paru normalnych ale dzieci to się jeszce wiele muszą nauczyć.
Nie martwcie się dzieci, kiedyś dorośniecie i zobaczycie jak denerwują mydliny i rozmydlacze tematów.
|
|
|
|
Autor: Abra Kadabra Czary Mary (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-11-05 02:04
Powyższa wypowiedz dotyczy Sekutritate i Andrzeja.
Pozdrawiam też Kuracjusza(z dużych liter), Lolę, Ridera, Helcię, P A S Z E K O, Henryka, ( co obił radnego Komitetu Centralnego), Ciekawskiego, cana, Dantego(piłka w grze), Hypysa, Wookiego,J.L.M. Prowocatora oczywiście Agenta KGB oraz całą resztę starszych i młodszych.
Mniej mydlin a będziecie mieli swój wymarzony Ciechocinek.
Pozdrawiam 7thGraala z rozsądne myślenie.
Może Damyradę.
Szczególne pozdrowienia dla adminów Panowie robicie dobrą robotę i mam nadzieję, że się nie sprzedaliście? .
Ja z forum znikam .
|
|
|
|
Autor: Abra Kadabra Czary Mary (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-11-05 02:26
Może wpadnę czasem poczytać...
|
|
|
|
Data: 16-11-05 09:40
Re : Sekuritate . Przykro mi i jednocześnie zadziwia skąd u Pana tyle nienawiści wobec mojej osoby. Nie wiem wogóle czy kiedykolwiek miałem z Panem kontakt . Zdarzało mi się w przeszłości wyprosić z kawiarni kilka osób / narkotyki czy spożywanie własnego alkoholu / i być może one czują do mnie jakąś niechęć , ale Pana ,, język , ? . Teraz zrozumiałem , że nigdy nie chodziło Panu o merytoryczną dyskusję lecz o poniżenie mojej osoby . I na zakończenie . Tańczyć , śpiewać czy recytować niestety nie potrafię by przekonać Pana do mojej osoby .
|
|
|
|
Data: 16-11-05 09:54
Przepraszam jeśli Pana uraziłem, ale nie chodziło mi o poniżanie pańskiej osoby, tylko właśnie o merytoryczną dyskusję.
Czytam uważnie Pańskie wypowiedzi, tak jak uważnie wczytuję się w każdy numer "PO stronie obywateli". I co? Wniosek jest prosty - wszystko co Pan do tej pory zrobił, robił Pan dla siebie lub dla swoich znajomych z PO (dotyczy to gazetki - pisałem o tym jakiś czas temu i nie będę powtarzał).
Panie Andrzeju, ludzi ocenia się po tym co zrobili, a nie po tym co obiecują.
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Data: 16-11-05 14:59
Sekuritate!ale przeciez jak tak bedziesz podchodził do zycia i myslał ze nikt nic nie zrobi i nie bedziesz głosował to dopiero bedzie źle.Trzeba mieć nadzieje ze w koncu moze ktos cos zdziała,trzeba wierzyc w dobro człowieka.Nikt od razu nie zrobi z Ciechocinka Warszawy,nie od razu Rzym zbudowano!Trzeba tez o tym pomyśleć.
|
|
|
|
Data: 16-11-05 17:28
Lola, przeczytaj sobie dokładnie CAŁĄ moją wypowiedź i dopiero wtedy zabieraj się za komentarze, OK?
I nie bój się, na wybory pójdę napewno.
|
|
|
|
Autor: nietutejszy (83.238.147.---)
Data: 16-11-05 20:41
Nie ma nic gorszego dla małych społeczności jak wspólne rządzenie tych samych ludzi przez wiele lat . Dlatego popierać będę kazdego kto jest spoza układów . Czy nie ma więcej chętnych od pana Łoziak ?
|
|
|
|
Autor: nietutejszy (83.238.147.---)
Data: 16-11-05 22:01
Wcześniej w Bydgoszczy obecnie od lat jedenastu w Ciechocinku . A ty od urodzenia tutaj?
|
|
|
|
Autor: Calvin (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 17-11-05 08:32
Ja znam mniej wiecej p.Łoziaka i nie uwazam zeby to był własciwy czlowiek na stanowisko burmistrz a..co najwyzej widze go w roli radnego choc wtedy na kazdej sesji bedzie zapewne pieklo z ludzmi obecnego burmistrza ..jesli chodzi o gazetke Po stronie obywateli nie ma nawet co komentowac typowe obrzucanie błotem obecnego burmistrza czyli Polska w pigułce..zreszta wyborcy wybiora i wtedy zobaczymy ...gdyby si9e jednak jakims cudem udało p. Łoziakowi zostac burmistrzem to zapewne mozna liczyc na maratony po sadach ..no ale nie odbierajmy nikomu szans zobaczymy za rok....
|
|
|
|
Autor: mieszkanka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 17-11-05 10:32
zadziwia mnie podejście do całej sprawy, przecież kiedy klilka lat temu kandydowal obecny Pan Burmistrz, to tez nie miał on znaczących osiagnięć, dopiero będąc na tym stanowisku mógł realizowac swój program, dlaczego każdy nowy kandydat ma być zniechęcany i krytykowany juz na starcie???? przeciez tak to bywa w polityce - najpierw trzeba sie w jakis sposób "zareklamować, przekonać do swojej osoby i zamierzeń wyborców, a dopiero później rozliczać, tak jest to skonstruowane, że radnym mozna być przez jedna kadencję, i jesli ta kadencja sie sprawdzi można danego radnego, burmistrza wybrać na kolejną, nie jest jednak powiedziane ze zawsze trzeba wybrac tego samego, więc dajmy szanse innym, mam tylko nadzieję ze "NOWE" nie zacznie swojej dzialalności od posumowania dzialań poprzedników jako złych działań, szkoda że my Polacy nie potrafimy kontynuować dobrych przedsięwzięć, a ze złych wyciągać wniosków, pozdrawiam Pana Andrzeja Łoziaka i gratuluje odwagi, trzymam takze kciuki za "NOWE" które być moze przyjdzie w przyszłym roku
|
|
|
|
Data: 17-11-05 11:09
ja też popieram Pana Andrzeja,bo na starcie ma większe zasługi dla miasta,niż obecny Burmistrz jak kandydował,a czas na zmianę już wielki!
|
|
|
|
Data: 17-11-05 12:02
Dzięki za ostatnie posty . Zapraszam wieczorem .
|
|
|
|
Data: 18-11-05 00:00
Dlaczego 11 listopada i dlaczego 11 miesięcy przed wyborami ogłosiłem chęć kandydowania w wyborach samorządowych ? . Pierwszej daty nie trzeba tłumaczyć, druga oznacza , że bardzo poważnie traktuję to co zamierzam uczynić . Pełnienie funkcji publicznej to ogromna odpowiedzialność , a decyzja czy chcę ją sprawować nie może być podejmowana w ostatniej chwili jak to zrobili startujący w Wyborach 2002 r / ok. 150 chętnych na 15 miejsc w Radzie i 1 burmistrza /. Czy jako mieszkaniec Ciechocinka mogę być zadowolony z wybranych Radnych i Burmistrza ?...cdn.
|
|
|
|
Data: 18-11-05 01:07
Co zrobiłem w ostaniej chwili? Andzrzeju może masz ze mną jako swoim radnym nikły kontakt. Ale jeżeli jesteś niezadowolony z mojego działania zawsze możesz mi o tym powiedzieć.
Pozdrawiam.
887347134
|
|
|
|
Data: 18-11-05 13:28
Re : Krzysztof Czajka . W ostatnich wyborach samorządowych głosowałem na Leszka Dzierżewicza , czego bardzo żałuję oraz na Pana , kandydata na Radnego . O ile moi wybrańcy odnieśli sukces , o tyle moja ocena ich dotychczasowej trzyletniej działalności jest niezbyt pocieszająca . Niczym szczególnym Pan się nie wyróżnił ale i nie popełnił większego błędu . Oczekiwałem jednak od Pana więcej aktywności i realizacji wcześniejszych pomysłów np. cykliczne organizowanie festiwalu muzyki folkowej lub czegoś podobnego dla młodzieży .
|
|
|
|
Autor: komisarz Cattani (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-11-05 13:54
motyw festiwalu folkowego powtarza sie w jednej z wypowiedzi Helci w watku o radnych. zaciekawilo mnie to. czyzby Helcia i Loziak byli spokrewnieni? no jasne! Helcia to najprawdopodobniej malzonka Loziaka. juz rozumiem dlaczego tak dzielnie wstawia sie za nim. ale jest cos jeszcze ,ten sam styl pisania i stawiania kropek i przecinkow ma nie tylko Helcia i Loziak ale tez mial kiedys Obywatel ergo Obywatel=Loziak=Helcia. ja [****] za to dochodzenie napewno dostane awans.
czuwaj!
|
|
|
|
Data: 18-11-05 13:55
fakt, Pan Krzysztof - osoba powiedzmy kontrowersyjna na tyle ze własciwie nie wiadomo jaka opcję popiera, powtórzę swoja wypowiedż że zły to polityk który wstrzymuje sie od głosu, poza tym ogarnia mnie przerażenie czytając lakoniczne wypowiedzi Pana Radnego na forum, z których tak wlasciwie to nic nie wynika
|
|
|
|
Autor: Tijuana (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-11-05 15:08
To, co po mnie zostanie to na pewno kilka ulic w moim okręgu wyborczym w tym zabytkowa Wesoła. Droga "mieszkanko" nie lubię dyskutować na forum, bo lubię dyskusję wprost. Kontrowersyjny nie jestem a moje poglądy są klarowne, tylko, że w tym mieście ujawnianie na Forum (gdzie używam własnego imienia i nazwiska) wszystkich poglądów nie jest mile widziane. Owszem mógłbym to robić tylko, kto z Was ludzi, którzy mnie znają by mnie poparł obawiam się, że po raz kolejny z problemami musiałbym uporać się sam. Co do mojego działania to uważam, że nie byłem aż tak nieaktywny jak to Pan panie Andrzeju mi zarzuca ale rozumiem, że będzie Pan bardziej aktywny (byle nie w stylu pobliskiego Aleksandrowa Kuj.). Proszę pamiętać, cyt. „lepiej jest nie uprawiać partyjnictwa, bo wtedy trudniej jest zachować niezależność”. Mam pytanie:, Kto mi to powiedział 3 lata temu?
Co do imprezy folkowej to jest ona do zorganizowania ma Pan duże pole do popisu. Ja już jedną zrobiłem w ‘99 z tego, co sobie przypominam zagrała m.in. Kapela ze Wsi Warszawa. To, ze nikomu potem nie chciało się tego wątku kontynuować dało mi do myślenia.
Pozdrawiam…
|
|
|
|
Data: 18-11-05 15:11
Przepraszam, że użyłem cudzego nicka ale pod włąsnym coś mi nie działa...hehe
|
|
|
|
Data: 18-11-05 15:45
Żeby nie było...jest to nick mojego znajomego.
|
|
|
|
Data: 21-11-05 22:36
Czy jako mieszkaniec Ciechocinka mogę być zadowolony z wybranych Radnych i Burmistrza . Niestety nie . Zacznę od p.Leszka Dzierżewicza. W ciągu ostatnich sześciu lat miałem z nim 3-krotny , oficjalny kontakt listowny . Po raz pierwszy zwróciłem się do obecnego burmistrza przed bodajże sześcioma laty prosząc Go o przełożenie na rok następny opłaty podatku od nieruchomości . Choć kwota ta nie była duża / ok. 3500 zł/to w tamtym czasie miała dla nas ogromne znaczenie . Bank współfinansujący remont obiektu zgodził się na odroczenie spłaty kapitału od zaciągniętego długu natomiast pan Leszek Dzierżewicz odpowiedział NIE . Gdyby nie pozytywna odpowiedź Kolegium Odwoławczego we Włocławku, do którego się zwróciłem prawdopodobnie nie przetrzymałbym najtrudniejszego dla nas okresu . Czego się obawiał pan burmistrz ? , że ucieknę razem z budynkiem i nie zapłacę podatku ?.. Czy tak powinien postępować prawdziwy gospodarz ? cdn.
|
|
|
|
Data: 22-11-05 00:29
A poza odwoływaniem i procesowaniem w swoim własnym interesie coś Pan jeszcze potrafi?
|
|
|
|
Data: 22-11-05 09:28
Sekuritate - czy dziwny wydaje Ci sie fakt, ze ktos nie znajdując pomocy u Gospodarza Maista, na którego byc moze głosował nie moze odwołac sie od jego decyzji do wyższej instatncji??? gdzie jest powiadziane ze dycyzja burmistrza jest ostateczna? każdy człowiek żyjący w kraju demokaratycznym ma do tego pełne prawo, a Pan Andrzej jak rozumiem informuje nas mieszkanców co "dobrego" zrobiły nasze władze do wspierania inicjatyw i rozwoju miasta)))
|
|
|
|
Data: 22-11-05 09:55
Masz rację, ale wytykanie błędów i permanentne krytykowanie obecnej władzy to negatywna kampania. W żadnym z postów p. Łoziaka nie przeczytałem, żeby cokolwiek w naszym mieście mu się podobało. Za to z każdego postu zieje zwykłym ludzkim egoizmem - wszystko co Kandydat robi, robi tylko i wyłącznie dla siebie pod przykrywką walki z systemem. Koniec.
|
|
|
|
Data: 22-11-05 11:47
idzcie spać dzieci bo to tematy dla dorosłych.hi hi hi
|
|
|
|
Data: 22-11-05 12:03
Sekuritate z twoich wypowiedziach na poście mam wrażenie ,że to ty negatywnie wszysto widzisz.
Popieram mieszkankę w tym ,że pan Andrzej chce nam przekazac jak wygląda rządzenie naszych radnych i burmistrza na naszym terenie . Chciałabym ,aby wszyscy mogli się wypowiedzieć odnośnie niedociągnieć naszych władz, po to byśmy mogli wyciągnąć wnioski na przyszłość .
|
|
|
|
Data: 22-11-05 14:02
Ale mnie i reszte zwykłych mieszkańców naprawdę niewiele obchodzi czy komuś zabrali koncesję na sprzedaż alkoholu słusznie czy nie słusznie. Czy panu Łoziakowi burmistrz chciał odroczyć opłatę podatku, czy też nie. Widać panu Andrzejowi zależy najbardziej na walce na górze. Szczytne to, że chce walczyć o przejrzystość polityczną, ale dla ludzi na dole to tylko zwykły, niewiele mówiący, g...y slogan. Nic Pan Łoziak nie wspomniał w jaki sposób dał się poznać przeciętnemu miueszkańcowi miasta (potencjalnemu elektoratowi), za to znamy coraz więcej szczegółów odnośnie dawania się we znaki lokalnej władzy przez Kandydata. To statystycznego pana Józka z siódemką dzieci, nie mającego co wrzucić do gara, naprawdę nie interesuje. Można obecnego burmistrza lubić lub nie, ale przynajmniej się go zna. Pana natomiast zna może 20% mieszkańców. Większość osób, z którymi rozmawiałem nawet nie wie jak Pan wygląda, więc jak maja uwierzyć w obietnice "człowieka znikąd.
Jest takie mądre powiedzenie "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" i jeżeli dalej będzie Pan w ten sposób prowadził kampanię, to proszę się liczyć z tym, że jeśli się uda Panu wygrać wybory, wystarczy jedno małe potknięcie na stanowisku burmistrza, a ludzie "zjedzą" burmistrza Łoziaka. I to bez popitki.
Re: lola
No właśnie idź już spać...
|
|
|
|
Data: 22-11-05 15:44
Sekuritate - czy mozesz odpowiedzieć czym ważnym dla miasta wslawil sie obecny Pan Burmistrz kiedy organizowal pierwszą kampanię wyborczą? Staram się obiektywnie ocenić wypowiedzi na forum, i w dalszym ciagu uważam, że nas mieszkańców powinny interesować kłody rzucane pod nogi pojedyńczym osobom, chyba ze interesy w ty mieście moga robić tylko rdzenni mieszkańcy zaplatani w wieloletnie układy, układziki? Być moze przykład niewydania jakiegos pozwilenia jest tylko wierzchołkiem góry lodowej? Moze inni nie mowia o tym głośno?
"Jest takie mądre powiedzenie "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" a tego zdania zupelnie nie rozumiem???? Metody kampanii sa indywidualna sprawą każdego kandydata. Mam tylko nadzieję,że moze kiedyś pojawi się przepis prawny regulujący wybór burmistrza tylko na dwie kadencje, nie rodziłoby to niezdrowych sytuacji i dawałoby szanse na "świeży powiew' w miescie.
|
|
|
|
Data: 22-11-05 17:48
Proponuję zakończyć ten temat do czasu kiedy poznamy konkretny program p. Łoziaka. Bez programu to czcza dyskusja. Nawet nie wiadomo na jakie stanowisko startuje "człowiek z Legnicy".
Tak na marginesie, wybralibyście na prezydenta RP kogoś kto od kilku lat mieszka w Polsce?
Lola, daj sobie spokój. Twoje wypowiedzi w tym wątku są tak prymitywne, że szkoda słów 
|
|
|
|
Autor: Polak (---.chello.pl)
Data: 23-11-05 23:14
Witam,
Niechący surfując po Internecie natknąłem się na Wasze posty.Pozwolicie podzielę się króciótko kilkoma uwagami.
a) Obserwuję tu żarliwą dyskusję pomiędzy sympatykami a przeciwnikami Pana kandydata na przyszłego Burmistrza Ciechocinka.
b)Przeczytałem wszystkie posty w tej sprawie i widzę że zmienia się kurs wypowiedzi
c)Dobrze że nie radykalizujecie i jest w tym trochę humoru ale i trafiają się rzeczy ważkie z punktu widzenia zainteresowanych prowadzeniem dialogu stron
d)Zaistniał również poziom intencjonalny jak i konflikt polegający na tym kto może a kto nie powinien starać się o władzę.
Resume:
Podziwiam przyszłego kandydata na Burmistrza z 2 powodów :
a) Że ma Pan odwagę wywlekać na internetowym klepisku swoje racje i dzielić się perspektywą swoich pomysłów i planów z innymi.
b)Ci młodzi ludzie którzy tu ripostują to wydaje się rozgarnięci obywatele Polski i właściwie trudno im przyklejać łatki homofobów czy osób które są na nie.Trudno się dziwić że młodzi pytają , w Polsce wiedzie się Polakom różnie.Świadczy o tym przekój życia społecznego , polaryzacja sceny politycznej i gminne, lokalne stosunki obywatelskie z brakiem prerogatyw i przedsięwzięć doprowadzanych do końca.
Kryzys władzy i stan Polski znany jest wszystkim bez różnicy i podziału na lokalne podwórka.Powinien Pan wiedzieć czego chce a nie wdawać się w polemiki i bawić się w zaczarniany PIAR.Metoda internetowego pozyskiwania wyborców nie sprawdzi się.Do ludzi trzeba wyjść na ulicę.Nie od dziś wiadomo że młodzież i inteligencja popiera pomysły naprawy Państwa ściśle reprezentowane ale właśnie nie przez PiS.
Ganię Pana z 2 powodów:
a)Jeśli rozpoczyna Pan kampanię od tego że krytykuje poprzednika to nie uzyskuje pan przewagi psychologicznej nad swoim działaniem ale je osłabia.Druga sprawa j.w.Do ludzi trzeba dotrzeć do domu , zaprosić ich na spotkania i dyskutować.Tutaj miejscami dyskusja jest neurotyczna.Padają stereotypowe zagrania -vide parking vide nie może się udać.
b)Moim zdaniem nie uda się Panu osiągnąć celu w ten sposób.Widać brak strategii i spójności.Merytorycznie też chyba czeka pana sporo pracy.Ale do odważnych świat należy.
Pozdrawiam wszystkie dyskutujące tu osoby.I życzę najlepszych władz i najlepszych projektów (ale wykonalnych) na przysłość.
Żegnam
|
|
|
|
Data: 24-11-05 17:28
Podpisuję się pod słowami Paszeko. Zapraszamy częściej, bo inteligentnych rozmówców na tym forum zdecydowanie brakuje.
|
|
|
|
Autor: Kielnarowa (83.238.147.---)
Data: 25-11-05 18:28
To spróbujmy z innej beczki. Obrywa się p.Ł.więc odpowiedzmy sobie i innym na forum jaki powinien być dobry burmistrz ,wymieńmy sukcesy obecnego p. D.Co nam sie podoba a co nie w Ciechocinku,co byśmy zmienili...
|
|
|
|
Data: 25-11-05 21:48
Re: Polak . Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek kategorycznie twierdził , że wystartuję do wyścigu o fotel burmistrza . Nie rozpocząłem jeszcze kampanii wyborczej / na konkrety przyjdzie czas w lipcu , sierpniu i wrześniu przyszłego roku / zapowiedziałem jedynie , że wystartuję w wyborach 2006 r. Wiem , że pozyskiwanie zwolenników przez internet jest mało skuteczne , ale rok przed wyborami dlaczego nie ?.Wiem czego chcę i nie wdaję sie w jałowe polemiki .Krytykuję obecnie rządzących bo dają ku temu powody , nie mam natomiast za co ich chwalić . Na spotkania i dyskusje przyjdzie czas . Do reszty Pana sugestii nie mogę sie odnieść gdyż są dla mnie nie zrozumiałe .
|
|
|
|
Autor: Pani Elu za 15 min. kończymy! (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 26-11-05 02:30
Nie rozpocząłem jeszcze kampanii wyborczej - a to co czytamy to co to jest? - pieprzenie kota przy pomocy młota?
|
|
|
|
Data: 26-11-05 14:08
Czy jestem zadowolony z obecnego burmistrza ? . Mój drugi kontakt listowny z p.Dzierżewiczem dotyczył sprzedaży alkoholu w kawiarnii '' Jazz Cafe '' bez aktualnego zaświadczenia .Otrzymałem wówczas zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego . W wysłanym piśmie bardzo szczegółówo opisałem jak do tego doszło prosząc o wyrozumiałość / Decyzja zezwalająca na sprzedaż alkoholu wydawana była na okres 4 lat i po prostu przegapiłem jej ważność /. Protokół pokontrolny inspektorów Izby Skarbowej stwierdzał m.innymi to , że sprzedaż alkoholu była ewidencjonowana / wydruki z kasy fiskalnej / , więc nie było moim zamiarem ukrywanie tego faktu . Najzabawniejsze w tym wszystkim było to , że pan burmistrz zażądal ode mnie zwrotu nowego , wydanego później zaświadczenia na sprzedaż alkoholu ... , a to już było niezgodne z prawem / Orzeczenie NSA /. Co natomiast powinien uczynić aby było wszystko zgodnie z przepisami ? / są Uchwały Rady Miasta dotyczące sprzedaży alkoholu bez wymaganego zezwolenia / . Po prostu nałożyć karę pieniężną / niższą jeżeli wynikało to z normalnego ludzkiego błędu i zdarzyło się pierwszy raz lub najwyższą w przypadku recydywy / . Pan Leszek Dzierżewicz wybrał rozwiązanie , które praktycznie skazywało mnie na bankructwo / lokal gastronomiczny bez alkoholu ?! / . Nie życzę żadnemu miastu takiego gospodarza .
|
|
|
|
Data: 26-11-05 14:27
Hmmm... Cała społeczność Ciechocinka ucierpiała z powodu tej krzywdzącej decyzji burmistrza.Odbyły się spontaniczne marsze poparcia, odprawiona została Msza Św. w intencji pokrzywdzonych (celebrowana przez Biskupa), a niektórzy obywatele postanowili wogóle zaniechać spożywania napojów alkoholowych. 
Innymi słowy - jesteśmy już znudzeni opowieściami o Pana prywatnych wojenkach, które nic nie wnoszą w życie miasta.
|
|
|
|
Autor: Kielnarowa (83.238.145.---)
Data: 26-11-05 20:05
Kogo reprezentujesz sekuritate gdy piszesz jestesmy juz znudzeni ?
|
|
|
|
Autor: Kielnarowa (83.238.145.---)
Data: 27-11-05 12:31
Czyzby prawda w oczy kole?.Posluchajcie dobrej rady i zmiencie kanal tak jak ja to robie jezeli leca w tv reklamy .Znam gostka i wiem ze sobie i wam nie odpusci .
|
|
|
|
Autor: tr (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 27-11-05 13:47
Panie Andrzeju, z tego co pamiętam to w chwili gdy walczył pan w sprawie pozwolenia na sprzedaż alkoholu, Jazz Cafe było już zamknięte po tym jak się pan obraził na klientów. Więc proszę nie dramatyzować, że decyzja " Pan Leszek Dzierżewicz wybrał rozwiązanie , które praktycznie skazywało mnie na bankructwo"
|
|
|
|
Data: 27-11-05 16:16
A no właśnie. Obraził się Pan na klientów, a dlaczego? Bo przestali do Pana przychodzić. I znów spytam - a dlaczego???
I jest jeszcze jedna kwestia:
"(...) po prostu przegapiłem jej ważność" - ja tą sprawą zainteresowałbym się ponownie. Przecież to ewidentne przewinienie z Pana strony. Za opóźnienia w płatnościach są przewidziane ustawowe kary i odsetki. Czy decyzja kontrolerów z Izby Skarbowej była słuszna? Może ta sprawa ma jakieś drugie dno?
|
|
|
|
Autor: zieleniak (83.238.146.---)
Data: 27-11-05 17:15
Nie jesteś w temacie .Jak zrobiliśmy numer z przepompownią to ciebie z nami nie było.Pan Ł. wykorzystał to i po miesiącu otworzył Jazz dla gości z hotelu, część z nas ewakuowała sie do Jedynej ,inni do Tomacha.
|
|
|
|
Data: 28-11-05 00:20
Jeżeli chcesz wiedzieć, to w numerze z "przepompownią" brałem udział. I należe do grupy, która ruszyła do "Jedynej" via Tarzan.
Pytanie dlaczego klienci przestali chodzić do "Jazz Cafe" było skierowane do p. Łoziaka. Niech się sam nad tym zastanowi.
|
|
|
|
Autor: zosia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 28-11-05 12:46
zamknijcie sie w koncu i ty sekuritate tez!
|
|
|
|
Autor: trent (---.supernet.pl)
Data: 28-11-05 17:01
chyba zosi puściły nerwy. skąd tyle jadu i nienawiści 
|
|
|
|
Autor: zieleniak (83.238.146.---)
Data: 28-11-05 18:36
Luzik ! nie przeżywajcie tak i więcej kulturki.A zwała z przepompownią oznaczała browar w plastiku i kibelek w ..... krzakach . I z czego tu sie cieszyć? a jeszcze tym sie chwalić.
|
|
|
|
Autor: trent (---.supernet.pl)
Data: 28-11-05 23:57
fakt kibelek w pompie walił jak murzyńska chata. teraz pewnie zostane zlinczowany za rasizm ale walic to
|
|
|
|
Autor: Wiem Wszystko z 1 Ruki (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 29-11-05 01:34
Paszeko to NAZIOL.
Sekuritate to Alterglobalisyta.
Łoziak to. No właśnie? Radny czy Burmistrz?
|
|
|
|
Autor: Wiem Wszystko z 1 Ruki (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 29-11-05 01:37
Aaaa! Już wiem. Andrzej Od Wypendzonych@.Izraelitów.
|
|
|
|
Autor: Andrzej Łynta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 29-11-05 10:12
Mnie proszę w to nie mieszać!
|
|
|
|
Data: 29-11-05 10:27
Andrzej Łynta
> Dzisiaj wiem już napewno , że wystartuję w przyszłorocznych
> wyborach samorządowych .
|
|
|
|
Data: 29-11-05 22:55
Czy jestem zadowolony z obecnego burmistrza ? . Trzeci raz miałem do czynienia z " gospodarskim " spojrzeniem " pana L.D. w lutym b.r. . Tematem naszego kontaktu były reklamy eksponowane na ulicach Ciechocinka , a dokładniej znaki kierunkowe ułatwiajace przyjezdnym dojazd do wybranych obiektów naszego miasta . Przed ośmioma laty , gdy przybyłem tu po raz pierwszy , na własnej skórze doświadczylem co znaczy znalezienie czegokolwiek przy braku wystarczajacej ilości tablic z nazwami ulic . Ruch jednokierunkowy jeszcze bardziej komplikował całą komunikację . By temu zaradzić jako pierwszy wprowadziłem strzałki pozwalające w sposób prosty i szybki dojechać do naszego hotelu . Pomysł okazał sie dobry gdyż inni szybko uczynili to samo . Radość obcych kierowców oraz niektórych , miejscowych przedsiębiorców zakończyła się wówczas , gdy do sprawy włączył się burmistrz Leszek Dzierżewicz ... c.d.n
|
|
|
|
Data: 30-11-05 00:54
Za reklamę trzeba płacić.
Pan reprezentuje postawę roszczeniową - dać, bo mi się należy. Najlepiej jeszcze tak dać, żebym na tym duuuuuuuużo zarobił.
Ciarki przechodzą po plecach na myśl, że mógłby Pan zostać burmistrzem naszego grodu.Z takimi poglądami to Panu bliżej do PiS-u niż do Platformy...
|
|
|
|
Autor: wiesia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 30-11-05 08:01
Panie Andrzeju ,oznakowanie kierunkowe po mieście do obiektu, wprowadził jako pierwszy w tym mieście, Pan Ceglewski w roku 1991 będąc dyrektorem OSrodka Rekreacji Amazonka.Pan to powielił 10 lat póżniej
|
|
|
|
Data: 30-11-05 10:46
Masz coś do PIS-u Sekuritate? A może jesteś Izraelitą?
|
|
|
|
Data: 30-11-05 13:16
Nie, jestem mormonem, a do tego radykalnym liberało-komunistą z tendencjami do anarchizmu 
A co do strzałek, to za bardzo nie wiem o co Panu chodzi? Zrobiłem rekonesans po mieście i wisi ich wszędzie cała masa. Inne poza pańskimi mają nie wisieć, czy co?
|
|
|
|
Data: 30-11-05 14:02
A czy ja coś o strzałkach pisałem?
|
|
|
|
Data: 30-11-05 16:13
Andrzej Łynta naprawi? To co zrobił źle Leszek D.!!!
Andrzej Łynta - Patrz ze mną w przyszłość!!!
|
|
|
|
Data: 30-11-05 23:23
Dziękujemy Sekuritate tobie i wszystkim naszym Fanom. Ja dziękuje w imieniu Andrzeja a Andrzej zapewne popija moje zdrowie więc jest gites.
|
|
|
|
Data: 02-12-05 21:37
Ciąg dalszy z 29.11.2005. ...Radość obcych kierowców oraz niektórych miejscowych przedsiębiorców zakończyła się wówczas , gdy do sprawy włączył się burmistrz Leszek Dzierżewicz ... . Jak wiadomo w Ciechocinku zlokalizowane są drogi : wojewódzkie , powiatowe oraz gminne . Wysokość rocznej opłaty za umieszczone reklamy ustalają poszczególni właściciele tych dróg biorąc pod uwagę : powierzchnię reklamy liczoną w m2 , stawkę w zł za m2 oraz okres zajęcia pasa drogowego np. 365 dni w roku . Stosując powyższe wskaźniki wynika że koszt umieszczenia 1m2 reklamy w naszym mieście wynosi:
--- drogi powiatowe 547,50 zł.
--- drogi wojewódzkie 1095,00 zł.
--- drogi gminne 3650,00 zł / wg Uchwały Rady Miejskiej z 7 czerwca 2004r.
--- drogi gminne 6099,99 zł !!! / opłata wyliczona przez pana burmistrza .
Jest zrozumiałe że większość reklamodawców zrezygnowała z umieszczania swoich znaków kierunkowych na drogach , których właścicielem jest gmina Ciechocinek . Nawiasem mówiąc burmistrz Ciechocinka L.Dzierżewicz ustalając na własną rękę wysokość opłat za umieszczone reklamy nie wykonał Uchwały Rady Miejskiej Ciechocinka Nr XVI / 173 / 04 !!! , a tym samym naruszył lokalne prawo . c.d.n.
|
|
|
|
Data: 03-12-05 14:02
To chyba cena ustalona dla Pana tylko. Poza tym tych reklam wisi wszędzie pełno i nie wierzę, że wszyscy płacą.
A Pan płaci?????
|
|
|
|
Data: 06-12-05 20:54
Czy jestem zadowolony z obecnego burmistrza ?. Odpowiedź może być tylko jedna . Nie , nie jestem , a powyższe przykłady pokazują wyraźnie jak traktowany jest przedsiębiorca nie mający na tym terenie żadnych układów czy znajomości . Prowadząc od siedmiu lat działalność gospodarczą w Ciechocinku i obserwując poczynania tutejszego burmistrza mam prawo stwierdzić , że pan Leszek Dzierżewicz w sposób świadomy działał nie tylko na moją szkodę ,ale i na szkodę miasta , które swój rozwój zawdzięcza m.innymi małym i średnim firmom . Najbardziej przykre dla mnie jednak jest to , że żaden z Radnych nigdy nie zainteresował się moimi problemami choć wszyscy otrzymywali ode mnie na bieżąco szczegółowe pisma wyjaśniające ... . Nie tak wyobrażam sobie działalność demokratycznie wybranych przedstawicieli lokalnej społeczności ... . c.d.n.
|
|
|
|
Data: 06-12-05 21:19
A ja poraz kolejny się zapytam:
CO SIĘ PANU W NASZYM MIEŚCIE PODOBA????
Tylko proszę nie pisać, że "PO stronie obywateli"...
|
|
|
|
Autor: Jacek Jankowski (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 06-12-05 21:37
Oświadczam że, też będę kandydował. Pewnie będzie okazja aby się poznać.
|
|
|
|
Autor: waga (83.238.145.---)
Data: 11-12-05 14:54
Na burmistrza czy radnego ? no bo jeżeli na burmistrza to konkurencja jest mocna , a kandydatów jest ze czterech . Radze więc spróbować na radnego , obecni pewnie dadzą sobie spokój a nowych chętnych nie widać .
|
|
|
|
Data: 11-12-05 23:16
Dlaczego podjąłem decyzję o kandydowaniu w przyszłorocznych wyborach ?.. bo przekonałem się , że tak naprawdę przeciętny obywatel naszego miasta może liczyć wyłącznie na siebie . To jest przerażające ! , ale osoby , które dzięki demokracji zdobyły władzę zapomniały , bądź udają że zapomniały jakie są ich obowiązki wobec obywatela , ktory na nich głosował ! . Czy dieta była jedynym powodem starania się o mandat radnego ? ... . Przed ośmioma laty wybralem to miasteczko na miejsce swojego zameldowania . Cisza , spokój i dużo zieleni zdecydowały o mojej przeprowadzce z Lubina do Ciechocinka . Widziałem i widzę to , czego nie dostrzegają osoby tu urodzone . Krytykuję i krytykować będę wszystko to , co ogranicza bądź uniemożliwia rozkwit naszego miasta . Po prostu szczerze pragnę rozwoju Ciechocinka , a co za tym idzie poprawy warunków życia jego mieszkańców . Naszą przyszłością i ogromną szansą jest turystyka , dlatego też nasze działania powinny być skierowane właśnie w tym kierunku . Potrzebujemy całorocznego basenu , większej bazy noclegowej i gastronomicznej oraz tras rowerowych z prawdziwego zdarzenia . Osoby młode i w średnim wieku szukają rozrywki . Czy Ciechocinek musi być postrzegany jako miasto muzyki disco-polo i fajfów dla emerytów ?... Świat idzie do przodu , a my zachwycamy się Dywanem kwiatowym , Jasiem i Małgosią , Żabką , częściowo czynnymi Tężniami , Zegarem kwiatowym , Parkiem sosnowym , słynnym Deptakiem i Festiwalami ....
|
|
|
|
Data: 12-12-05 17:44
A Pan już coś próbował w tym kierunku, czy koniecznie potrzebuje Pan mandatu radnego czy burmistrza, żeby zacząć działać??? Jak mają Pana wybrać skoro większość mieszkańców tego miasta Pana nie zna, a jedyne pańskie osiągnięcia dotyczą tylko wąskiego grona biznesmenów z Panem na czele???
A tak na marginesie, to uważam że największym zagrożeniem dla tego miasta jest Pan! Jak czytam Pańskie wypowiedzi, to jestem niemal w 100% pewien, że przez pierwsze 2 lata kadencji zajmie się Pan głównie rozwalaniem tutejszych układów bez ładu i składu. A przez następne dwa lata nie zdoła Pan już naprawić miasta.
Poza tym to puste stwierdzenie, że będzie Pan kandydował nie podając nawet stanowiska na jakie Pan raczy wystartować, powoduje że jest Pan zarazem śmieszny jak i niewiarygodny jako ewentualny kandydat na jakiekolwiek stanowisko.
|
|
|
|
Autor: Flow Yo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 13-12-05 19:49
Jak wygląda Pan Łoziak ? Nie jestem pewny . Czy to taki mężczyzna z burzą nieuczesanych włosów na głowie ?
|
|
|
|
Autor: Flow Yo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 13-12-05 23:43
To jest chyba ten Pan. Ma bardzo złą minę gdy mija się go na ulicy albo w pobliżu jego Hotelu. Wydaje sie byc wiecznie niezadowolony. Wydaje mi się że poza własnymi porażkami z Panem Leszkiem Dzierżewiczem, tak naprawde Pan Łoziak nie ma nic do zarzucenia obecnemu Burmistrzowi. Proste, że w Ciechocinku mogłoby byc lepiej, mógłby np. byc Skatepark i wiele innych rzeczy ale musze przyznac ze wracając wieczorem od mojej dziewczyny z przyjemnoscia moge stwierdzic ze podoba mi sie w moim miescie wiele rzeczy. Bardzo ładnie wygląda wysmiewany przez Pana Łoziaka deptak, ładnie jest w Parku Zdrojowym ... i te narzekania młodych ludzi że w Ciechu nie ma co robic ? zainteresowac sie czyms przede wszystkim a nie siedziec i plakac. lubisz oglądac filmy ? - idz do wypozyczalni. czytac ksiązki ? - księgarnia i biblioteka , spotykac sie z przyjaciółmi ? - ławka + browar, VIR + browar, słuchac muzyki ? - sciągnij z netu , lubisz pływac ? - basen , siłownia ? - tez sa ... jest jeszcze malowanie, rysowanie, pisanie wierszy - nie potrzeba wiele do zabicia nudy. ... Bardzo mi przykro ze miasto nie jest w stanie zapewnic wam rozrywek na miare Disneylandu, skoków Bungee, Rollercoasterów 
|
|
|
|
Autor: MieszkamTU (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 14-12-05 09:59
Flow YO masz rację po 3kroć.
Mam nadzieję, że Andrzej Ł. najbardziej pokrzywdzony mieszkaniec (a w zasadzie osiedleniec) Ciechocinka przestanie wytykać błędy a zacznie mówić o konkretach, bo na razie to ta pisanka do niczego nie prowadzi. My znamy obecnego Burmistrza i te wszystkie Pana opowieści to żadne nowiny. Oczekujemy K O N K R E T Ó W a nie gadki - szmatki.
|
|
|
|
Data: 14-12-05 21:28
Napewno nie pójdę do wyborów używając haseł jakimi wspierali się prawie wszyscy kandydaci sprzed 3 lat / jedynym wyjątkiem , co muszę niestety przyznać był Leszek Dzierżewicz , w którego programie było więcej konkretów niż demagogii /.Napewno nie będe starał się wygrać za wszelką cenę obiecując wszystkim pracę , mieszkanie i dobrobyt . Ja i inni członkowie naszego ugrupowania jesteśmy w trakcie przygotowywania wstępnego, bardzo ambitnego programu wyborczego ,do którego będziemy chcięli przekonać jak największą liczbę mieszkańców ,zapraszając do bliższej współpracy osoby znane i ogólnie szanowane .Do grona tego zaliczamy również niektórych urzędujących Radnych . Znając specyfikę naszego miasteczka wiem , że nie będzie to łatwe , ale nie niemożliwe . Przepraszam za brak szczegółów ale nie można wymagać ode mnie konkretów na 10 miesięcy przed wyborami . Czy miałbym teraz podawać na tacy gotowe dania naszym kontrkandydatom ? ... Jak się znalazłem w Ciechocinku i dlaczego wstapiłem do Platformy Obywatelskiej ? ...
|
|
|
|
Data: 15-12-05 08:38
Nie interesuje nas, jak Pan znalazł się w Ciechocinku i dlaczego wstąpił Pan do PO. Niech Pan to małżonce przed snem opowiada. Albo psu. Najlepiej psu - jest większe prawdopodobieństwo, że wysłucha.
|
|
|
|
Autor: Remy Martin (83.238.145.---)
Data: 16-12-05 21:07
Sekuritate chcąc obrzydzić jedynego jak dotąd kandydata / własciwie na jaki urzad bo sie nie doczytałem/ wziął się za jego wygląd zewnętrzy . A co wszyscy obecnie rządzacy są piękni i młodzi ? i biegają z powodu biedy w japonkach ? Nie ma nic gorszego jak bezrobotny który chce zostać radnym.Powinni mieć oni zakaz startowania w wyborach bo na bank chodzi im wyłacznie o pracę i skoro nie potrafią jej znależc to znaczy że są słabi . Partyjny czy bezpartyjny obojętne ale nie biedak.
|
|
|
|
Data: 17-12-05 01:55
Pana Łoziaka nie oceniam po wyglądzie (nie wiem skąd ta opinia). Jestem zdania, że to zwykły, polityczny oszołom. Pomimo tego, że jest właścicielem hotelu i porsche.
|
|
|
|
Data: 17-12-05 19:18
Właścicielem hotelu może tak, ale Porsche jest w leasingu czyli jest jakby wynajęte.
Mój znajomy mówił, że jeśli ktoś po krótkotrwałym sukcesie swego biznesu bierze w leasing drogie i szpanerskie auto - go biznes szybko pada.
Niedoświadczeni biznesmeni źle rozumieją "koszty" i przesadzają w ich "tworzeniu"
Do dzisiaj znam 5 przykładów potwierdzających tą zasadę (z własnego otoczenia).
Bo biznes to inwestowanie, a nie trwonienie!
|
|
|
|
Autor: Victoria (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-12-05 13:10
Re:Remy Martin
Lepszy uczciwy biedak, niż bogaty złodziej.
|
|
|
|
Data: 18-12-05 15:01
... jak znalazłem się w Ciechocinku i dlaczego wstapiłem do Platformy Obywatelskiej ?. To, że osiedliłem się właśnie tu ,zrządził zupełny przypadek . We wsi Żabieniec / przy trasie do Włocławka / oglądaliśmy przygotowany do sprzedaży stary , ponad 100 letni dworek ( totalna ruina ) i w drodze powrotnej do Torunia zostaliśmy skuszeni kierunkowym znakiem drogowym CIECHOCINEK - zjazd w prawo . Ujęła nas ta miejscowość swoimi parkami , alejami spacerowymi i spokojem poza tym dawała szansę naszej przyszłej egzystencji związanej z usługami skierowanymi do przybywajacych tu w dużych ilościach turystów . Nasze oczekiwania się spełniły choć wymagało to z naszej strony potwornej pracy oraz wielu wyrzeczeń ... . Wstąpiłem do partii politycznej ponieważ zawsze chciałem mieć choć maluteńki wplyw na to co dzieje się w wolnej już Ojczyźnie a Ciechocinek jest jej mikro odpowiednikiem . Wybrałem Platformę Obywatelską gdyż jej ideologia jest mi najbliższa ( liberalizm ) , a jej przywódcy uczciwi . Ważnym powodem, dla którego nie chciałem więcej o wszystko walczyć sam , było poczucie mojego oraz mojej rodziny BEZPIECZEŃSTWA . Jestem pewny ,że zawsze będę mógł liczyć na moich posłów i liderów PO ... cdn...
|
|
|
|
Autor: Victoria (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-12-05 15:13
Panie Andrzeju!!! Nie przesadzajmy z uczciwością ludzi z PO. Pan o nazwisku Piskorski nie należał do uczciwych i jeszcze za karę został, e u r o d e p u t o w a n y m z wynagrodzeniem w euro. Pan Rokita w Krakowie miał pseudonim 15%. Rozumiem, że skusiły pana poglądy liberalne tej partii a nie uczciwość jej liderów.
|
|
|
|
Data: 19-12-05 21:15
Gdyby wybory odbyły się dzisiaj to według badań OBOP wyniki byłyby następujące:
1) Aldona N.-31% ; 2) Leszek D-29% ; 3) Andrzej Ł.-25% ; 4) Zbigniew S.-9% ; 5) Joanna P.-6% .... Ale jest jeszcze czarny koń ...
|
|
|
|
Data: 19-12-05 22:23
a co już po sesji?...żartuje... wypadało by sie przedstawić.
|
|
|
|
Autor: Rysio (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-12-05 00:21
O ile pamiętam, to sąd przyznał w sporze z burmistrzem rację Panu Łoziakowi. Burmistrz miał zaplacic odszkodowanie za swoją niewłaściwą decyzję i niekompetencję. Słyszałem gdzieś, że zapłacił...pieniędzmi podatników z budżetu (aneks)- i to sporą sumkę.
|
|
|
|
Data: 21-12-05 02:45
Ciekawe, jakby się zachował nasz "very clear" kandydat, gdyby urzędując popełnił błąd (bo przecież "nobody's perfect")? Zastawiłby hotel, czy "lyzyngowane" porsche?
|
|
|
|
Autor: Jędrek (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 21-12-05 09:12
W czasie poprzednich wyborów rozmawiałem z wieloma ludzimi, wszyscy zapewniali że L.D.nie nadaje się na burmistrza jakież wielkie zdziwienie mnie ogarneło po ogłoszeniu wyników wyborow i stwierdzeniu kto został ponownie burmistrzem CIECHOCINKA o czym to świadczy o dwulicowości rozmówców. Uważam że temat przyszłych wyborów i kandydata na to stanowisko jest pod zznakiem ? nie wierzę już nikomu i takie dyrdymały jak nie którz y zaczynają wyluskiwać na forum nie przystoją jak mniemam poważnym forumowiczom. Ci co zamierzają kandydować niech przedstawią naprawdę pożądny plan rozwojowy naszego miasta oparty napodstawie ekonomii w rozbiciu na lata kadencji ipo kazdym upłyniętym roku z niego się rozliczą przed mieszkańcami miasta, a nie opowidają bzdety że on przejechał lub nie czerwone światło bo mnie to nie grzeje ja chce widzieć fachmana a nie bajkopisarza.Panie i Panowie krawężniki to jeszcze nie miasto tu jest bardzo duzo do zrobienia,wystarczy popatrzeć na zrujnowane kamienice gdzie mieszkają ludzie któży tu mieszkają i pracują za psie pieniądze i nie stać ich na remont budynku który stoi akurat przy głównej ulicy miasta.
To czy pan A.Ł.chciałby być burmistrzem czy też radnym to nie ma znaczenia dopuki ta rada nie będzie miała własnego zdania bo jeśli jeden baran beczy a reszta idzie za nim to po jaką cholerę ich wybierać lepiej wybrać jednego technokratę i niech rządzi może będzie większa korzyśćdla miasta.z poważaniem zatroskany wyborami.
|
|
|
|
Data: 21-12-05 17:45
Jędrek:
- jak sobie wyobrażasz finansowanie przez Urząd Miasta remontów elewacji prywatnych kamienic i innych budynków??
- jak Burmistrz czy Rada Miasta ma skłonić pracodawców by płacili pracownikom więcej niż "psie pieniądze" ??
- jesteś zwolennikiem rządów Jednostki - Białoruś czeka!
Moim zdaniem burmistrz takiego miasta jak Ciechocinek powinien być bardzo dobrze wynagradzany a jego skuteczność powinna być dodatkowo wysoko premiowana!!!
Wtedy o stanowisko Burmistrza byłaby prawdziwa walka , a tylko rzeczywista konkurencja między kandydatami i ich programami może przynieść porządane dla Miasta efekty.
|
|
|
|
Data: 21-12-05 22:59
Dnia 19 grudnia odbyła się jedna z bardziej interesujących Sesji Rady Miasta poświęcona budżetowi na przyszly rok . Ponieważ jak narazie nie posiadam jego szczegółowego zapisu pozwolę sobie skomentować jedynie wątek dotyczący wypowiedzi radnego J.Draheima oraz burmistrza L. Dzierżewicza . O ile pan radny w sposób zupełnie zasadny i profesjonalny zgłosił swoje zastrzeżenia dotyczące skreślenia z budżetu kwoty 100 tys. zł. o tyle pan burmistrz oprócz niewątpliwej znajomości tematu pokazał to o czym do tej pory nie wiedziałem - że jest osobą złośliwą , pamiętliwą i nie znoszącą krytyki. Szkoda tylko,że inni radni nie zabrali głosu w tej sprawie...A obligacje komunalne które miasto będzie chciało sprzedać w przyszłym roku za 3 miliony zł ? -.to nic innego jak pożyczka pieniędzy od tych, którzy ewentualnie je kupią . Będzie to kredyt na zakup kiełbasy wyborczej w roku wyborów samorządowych !.
|
|
|
|
Data: 22-12-05 01:05
Przykład z sesji, który pan poruszył, to typowe wyjęcie zdania z kontekstu. Nie podaje pan żadnych szczegółów, czego dotyczyła wypowiedź radnego Draheima, ani szczegółów wypowiedzi burmistrza. To Pan w tym momencie pokazał swoja złośliwość i chamstwo, którego ja osobiście doświadczyłem będąc klientem jazz cafe, a większość forumowiczów czytając Pana posty.
Pozwolę sobie w tym momencie na przytoczenie cytatu z jednego ze skeczy "Latającego Cyrku Monty Pythona":
"ALE TY JESTEŚ NUDNY!!!"
P.S.
Ubolewam, że nie został Pan w Żabieńcu 
|
|
|
|
Autor: róża biała (83.238.146.---)
Data: 22-12-05 13:49
By znać szczegóły Sesji trzeba się tam wybrać. Jeżeli chce się dłużej pospać to zawsze można w sekretariacie Rady otrzymać kopię protokołu z obrad. Ja robię tak zawsze .Poza tym należy słuchać naszego,lokalnego radia .Oj leniuszek z Ciebie Sekuritate leniuszek ,chciałbyś dostawać same gotowce.
|
|
|
|
Data: 22-12-05 14:06
Ja wiem o co w tej sprawie chodzi. Wystarczyło przeczytać info na stronie głównej biz'a.
Pan Łoziak zinterpretował te informacje jak zwykle na swoją modłę.
A obligacje komunalne to nie wiem czemu tak dziwią "kandydata"? Czyżby się okazało, że "kandydat" nie ma podstaw z zakresu finansów?
|
|
|
|
Data: 22-12-05 14:09
Panie Andrzeju nie widziałem Pana na Sesji RM....Co do" kiełbasy" to wydaje mi się, że należy dokończyć już rozpoczęte inwestycje...
|
|
|
|
Data: 22-12-05 16:26
Racja Sekuritate ! wszyscy kandydaci powinni sie znać na finansach . Coś mi się zdaje, że pan Ł. nie skończył żadnych studiów, poza tym pisze z błędami i nie stawia przecinków jak należy. Dziwie się jak dał on sobie rade w życiu,bo biedakiem to on nie jest.Pan Krzysztof też ma rację,że inwestycje rozpoczęte trzeba dokończyc choć przyznaję że nie miałam pojęcia że już rozpoczęto budowę hali sportowej.W takim razie życzę powodzenia.
|
|
|
|
Autor: nieznajoma (83.238.144.---)
Data: 23-12-05 17:32
Radosnych Świąt z zimnym Jackiem Danielewskim oraz sukcesów w roku przyszłym.
|
|
|
|
Autor: MADMAX (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 23-12-05 20:34
RE JĘDREK:
Najpierw człowieku naucz się ortografii, a dopiero później wymądrzaj sie na FORUM -
"pożądny" "dopuki" " któży" - polecaiałeś hardcorem , nie ma co!
|
|
|
|
Autor: sierepecki (83.238.147.---)
Data: 24-12-05 14:28
chodzą słuchy że jazz będzie otwarty,czy tak?.
|
|
|
|
Data: 24-12-05 15:52
Pewnie będzie. Przecież gdzieś i czymś trzeba zdobyć elektorat 
Pomimo moich wszystkich dotychczasowych złośliwości życze Panu, Panie Andrzeju, Wesołych Świąt!!!
|
|
|
|
Data: 24-12-05 16:51
Dziękuję i wzajemnie.
Wszystkim forumowiczom życzę Zdrowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!!.
|
|
|
|
Data: 24-12-05 21:29
Jeśli otworzy...Nie powiem , wpadnę na browarek z Poznania i zbadam teren. Jeśli będzie Ok - uczciwie wszystkim opowiem!!
Pozdrawiam i zapewniam, że nie będę kandydował!
|
|
|
|
Autor: Maria (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 28-12-05 19:06
Panie Łoziak,czy pan jeszcze żyje?Świeta bez pana mineły bardzo spokojnie.huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
|
|
|
|
Data: 29-12-05 18:23
Ten jazz to kawiarnia, pub czy restauracja? moze lepiej jakiś duży klub z bilardem i koncertami dla młodziezy?
|
|
|
|
Data: 29-12-05 18:50
Jazz - duży?????? Hihihihihihihihihi.
Przy frekwencji rzędu 50 osób, był problem z dostaniem się do baru!!!! Innymi słowy - klitka. Gdyby tam wstawić bilard, to by nikt się już nie zmieścił.
Z resztą można sobie obejrzeć i lokal, i hotel, a nawet właścicieli:
http://www.ciechocinek.pl/kopernik/index_cie.htm
Swoją drogą, to interesujące, że reklama tego hotelu jest umieszczona na oficjalnej, URZĘDOWEJ stronie miasta. Zapachniało obłudą.
|
|
|
|
Autor: Chivas Regal (83.238.145.---)
Data: 30-12-05 20:41
to prawda pomieszczonko nie za wielkie ale ja się tam dobrze czułem . Raczej małe szanse na reaktywację.
|
|
|
|
Data: 31-12-05 00:32
Re: Chivas Regal
Napewno bardzo ci smakował "Kasztelan" a la szmata. I odpowiadał barman o wyglądzie Papcia Chmiela wypowiadający w sobotni wieczór legendarną kwestię: "pani Elu, za piętnaście minut kończymy".
Już widzę oczami wyobraźni (bardzo wybujałej), jak burmistrz AŁ kończy sesję Rady Miasta słowami: "Panie radny ... , za piętnaście minut kończymy!" 
|
|
|
|
Data: 31-12-05 15:43
Wszystkim Forumowiczom super zabawy Sylwestrowej oraz szczęścia i radości w NOWYM 2006 ROKU !!!.
|
|
|
|
Data: 31-12-05 17:34
Dziękuję i również życzę Panu wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Wielu gości w hotelu i słusznych decyzji politycznych. 
|
|
|
|
Autor: Mieszkaniec (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 30-01-06 18:35
Swego czasu z zapartym tchem śledziłem ten temat na Forum. Trzy dni temu wróciłem do kraju, zaglądam na net a tu pustka, temat zamknięty czy jak? Jestem bardzo ciekaw co tam nowego Pan Łoziak wymyślił?
|
|
|
|
Data: 03-02-06 18:55
Temat nie jest zamknięty. Jestem w trakcie przygotowywania programu wyborczego, którego publikację rozpocznę prawdopodobnie w kwietniu. Liczę na to, że do tego czasu inni kandydaci zgłoszą swój akces do jesiennych wyborów samorządowych w Ciechocinku.
|
|
|
|
Data: 14-02-06 17:54
A już się cieszyłem, że Pan sobie odpuścił. Pan jednak dalej z uporem maniaka... Co za człowiek... 
|
|
|
Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php:70) in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php on line 78
|