|
Autor: mkanonim (---.adsl.inetia.pl)
Data: 27-06-10 21:22
Mam pomysł, i chciałbym zachęcić kilka lub kilkanaście osób do zrobienia sesji fotograficznej. Zapraszam foto-amatorów i foto-specjalistów, zapraszam też osoby które chciałyby być modelkami lub modelami, myślę że fajnie byłoby porównać Nasze możliwości, niech ocenią modele.... a może uda się zrobić jakąś wystawę. Ustalimy termin i miejsce, który będzie wszystkim odpowiadał... Czekam na propozycje i pomysły, zacznijmy się bawić, to nic nie kosztuje
mk
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
|
Autor: sandman (---.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net)
Data: 28-06-10 21:38
nie tylko fotografia ale i grafika komputerowa od 10 lat pozdrawiam i zapraszam na swoją stronkę 
www.abirato.deviantart.com
zdjęcia różne różniaste, grafiki domowym sumptem produkowane - a Ty mkanonim masz stronkę jakąś swoją może - chętnie obaczę ?: )
pozdrawiam
schism
|
|
|
|
Data: 28-06-10 21:49
zapraszam..... www.mkanonim.fbl.pl tu jest najwięcej fotek, www.mkanonim.digart.pl zapraszam wszystkich
a co do mojej propozycji, czy są jakieś propozycje?
mk
|
|
|
|
Data: 28-06-10 23:02
przepraszam że piszę z Twojego nicka mężuś ale jakoś nie mogę się zalogować... widzę że nie ma chętnych ... więc jeśli ktoś mnie chce za modelkę ja jak najbardziej... cóż może nie jestem idealnym wzorem modela ale mam ochotę żeby wreszcie kto inny porobił mi zdjęcia nie tylko ty przecież to ma chyba być zabawa.... dziewczyny i faceci kto jeszcze się zgłasza... chyba nie będę osamotniona...
Cała w Trawie
Małgorzata
|
|
|
|
Data: 28-06-10 23:17
hehe Pozdrawiam !
ale niestety fizycznie mnie tam nie - więc nie mogę się pojawić ale i tak często mnie widywaliscie - robię zdjęcia dość dawno ale bez zaangażowania technicznego - raczej z doskoku...
i jak widze zainteresowanie kiepsciutkie - typowe się kłucic ludzie potrafioą ale żeby coś kreatywnego pyknąć to trudno się ruszyc łatwiej w jedynej spijać piwka i psioczyc... 
schism
|
|
|
|
Data: 28-06-10 23:23
Chyba faktycznie łatwiej pójść do jedynej i się napić. Pytałem ostatnio szefa czy niema ochoty na zmianę wystroju, stwierdził iż zero zainteresowania ze strony fotografów, a ja miałbym ochotę na dobrą zabawę, konkurencja jest zbawcza, zawsze czegoś można się nauczyć, chyba że niektórzy boją się konkurencji pozdrawiam i zapraszam na piwko w jedynej jak sie pojawisz, bo chyba tylko to nam zostało
mk
|
|
|
|
Data: 29-06-10 10:56
Dobra jak nie to nie, wobec tego zapraszam chętne osoby na prywatne sesje zdjęciowe, zupełnie darmowe, chętne osoby które boją się podawać swoich danych zapraszam na moje gg 9457218, gwarantuję dobrą zabawę i fajne fotki., pozdrawiam wszystkich którzy nie chcieli się zabawić
mk
|
|
|
|
Autor: toja (---.adsl.inetia.pl)
Data: 29-06-10 13:26
to ja bym bardzo chętnie jako modelka, ale jakoś tak niedługo, bo w sierpniu rodzę Pamietaj, ze zagwarantowałeś dobrą zabawę lucjatoja@interia.pl 0 600 605 578
|
|
|
|
Data: 29-06-10 21:01
o i widzisz cos się dzieje w końcu - zainteresowanie objawilismy z żoną moją - ale wylot mam więc na razie tego nie uskuteczniam - ale jak się wróci - to cos pomyslec mozna - bo te fotografie tam widszą juz jakieś... hmmm 5 lat ?: ) albo troszkę przesadzam 
schism
|
|
|
|
Data: 29-06-10 21:30
sandman myślałem o pod dachem nieba.... a co do jedynej nie wiem dokładnie ile tam wiszą ale chyba się zbytnio nie pomyliłeś.... w każdym razie bardzo długo
mk
|
|
|
|
Autor: Justyna i Tomasz (---.adsl.inetia.pl)
Data: 30-06-10 10:33
jak zrobisz lepsze zdjecia niz tam sa to spoko...tamte zdjecia zrobily osoby co sie znaja.. i nie pykaja fotek cyfrowkami i nie obrabiaja w photoshopie..
|
|
|
|
Autor: Agent KGB (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 30-06-10 22:59
W jedynej wiszą same anty szopy tylko chyba hesus i kriss jechali na syfrze
A poważnie to ciężka sprawa z fotografią w Ciechocinku.
Jeżeli chodzi o architekturę to albo reprodukcje pocztówek albo ruiny.
Jeżeli chodzi o modelki to do studia rzadko coś trafia bo albo zasypują cię propozycjami lalaczkixxx , roxxii16sweet które za grosz rozumu albo rozkapryszone pseudo-modelki, normalna punktualna i rzeczowa to cud.
Jeżeli chodzi o art to jak nie kupisz ramek papieru i carskiego szampana na otwarcie to nie ma szans cokolwiek zrobić.
Jeżeli ktoś ma coś ciekawego do zaproponowania lub chce nawiązać współprace skorzystać ze studia lub chce coś ode mnie fotograficznie to zapraszam
725 220 200
GG: 2338037
|
|
|
|
Data: 01-07-10 09:54
Jeśli chodzi o fotki wiszące w Jedynej, to 90 procent jest właśnie obrabiana, i tu strasznie się ktoś myli, jeśli chodzi o moje fotki, nie twierdzę że zrobiłbym lepsze, nie jestem w stanie napisać również że byłyby gorsze. Ja nie oceniam tych fotografii, stwierdzamy jednak ze jest sporo w Ciechu osób mających talent, i ze można byłoby się pobawić i zmierzyć.
Dzięki bardzo za ofertę skorzystania z pracowni, czekam właśnie na oświetlenie, i zrobię sobie jeden pokoik na pracownie, natomiast chętnie spotkam się kiedyś na pogaduszce o technikach, kruczkach itp.
A co do modelek, jeśli ktoś chce się za taką osobę uważać, powinien właśnie zapoznawać się z obiektywem, tym bardziej że ma darmowe porfolio
mk
|
|
|
|
Data: 01-07-10 10:08
I jeszcze jedno, jeśli złem jest to że próbuję rozruszać kilka osób, wciągnąć je do zabawy, podjąłem próbę promocji Ciechocińskich ludków, to sorry. Tego typu spotkania odbywają się regularnie w G-d, Toruniu, Inowrocławiu, Bydgoszczy, włocławku.... Nie muszę tego robić tutaj, a nie narzekam na brak osób chętnych do pozowania i chętnych do biegania z aparatem, a w przyszłym tygodniu w Toruniu
mk
|
|
|
|
Data: 01-07-10 15:19
sandman to nie krytyka, znam ten nick z innych wątków na ciechocinek,biz........ tylko negacja, ta osoba na każdy temat ma do powiedzenia swoją jedyną prawdę, chodzący omnibus, ktoś z wielkimi kompleksami który próbuje błyszczeć na forum.Tyle że błyszcząc robi z siebie idiotę lub idiotkę. Kilka razy byłem na takim spędzie w Toruniu, świetna zabawa, fajne efekty i wystawki tygodniowe najlepszych prac. Można wtedy pogadać o technikach, o sprzęcie, poznać fajnych ludzi. Do czego zmierzam, otóż każda z osób z którymi rozmawiałem używa programów do obróbki zdjęć, wystarczy wejść do jedynej właśnie. Pewna dziewczyna której zdjęcia tam wiszą na swoim digarcie niema ani jednego zdjęcia które nie byłoby przerobione. Krytyka w wykonaniu tej osoby, w tym wykonaniu to laicyzm. To wszystko na temat krytyki
mk
|
|
|
|
Autor: Justyna i Tomasz (---.adsl.inetia.pl)
Data: 01-07-10 16:41
sam jestes idiota .. ja Ciebie w zaden nie obraziłam. zakwestionowalam jedynie Twoje zdolności, do czego mam prawo w koncu podales fotobloga ze swoimi zdjeciami do wiadomości publicznej.... "Zapraszam wszystkich" Boisz sie krytyki ???
|
|
|
|
Data: 01-07-10 17:06
kwestionuję jedynie to co piszesz na temat chociażby obróbek, kwestionuję analogowość tych zdjęć, nie przejmuję się opiniami innych, mój fbl i digart to ułamek, a fbl to zabawa, Twoja zaś wypowiedź jako obrońcy czci i chwały osób mających zdjątka w Jedynej, to porażka, nie kwestionuję ich umiejętności tylko Twój laicyzm. Ja nie potrzebuję się lansować, jeszcze raz stwierdzę że to Ty lansujesz się na omnibusa. Czytałem setki wypowiedzi Twych na różnych wątkach i zawsze jesteś tam osobą najmądrzejszą. Nie chcesz fotek, nikt Cię nie zmusza, ale jeśli chcesz krytykować to miej coś więcej do powiedzenia.
Przypomniał mi się teraz dowcip..... mąż bije żonę, ta pyta go dlaczego.... bo zupa była za słona, i taka sama jest Twoja krytyka, nie bo nie i nic więcej do powiedzenia.
mk
|
|
|
|
Autor: sandman (---.ntlworld.ie)
Data: 01-07-10 23:47
trudno znaleść zdjęcia które nie miały obróbki przedwystawienniczej, ogólnie bardzo blisko jest pomiedzy robieniem zdjęć obecnie a ich od razu obróbką nawet minimalną, często nawet praktycznie dobre zdjęcia wymagają lekkiego podkręceenia kontrastów, albo natężenie kolorów, nie mówię o zmianie całości kolorystycznej, lekkich retuszy - po mocne zmiany wizualne kończąc na całkowitym zmanipulowaniu zdjęcia... ale to i tak przedstawiłem całkowicie ogólnikowo bo zagdnienia są dużo wieksze sąwielkie jeśli nie powiedzieć gigantyczne fora na temat fotografii, na temat fotomanipulacji, są fora tematyczne każdego programu graficznego...
ale widzę że Justyna i Tomasz błyszczy w temacie skoro po kilku zdjęciach całkowicie oceniła twoje umiejetności...
ot kolejna osoba narzekająca jak dla mnie...
schism
|
|
|
|
Data: 02-07-10 20:23
faktycznie coś takiego miało miejsce, i faktycznie JURY które nagrodziło fotkę, dojrzało się manipulacji po dniach kilku... ale niema sensu komentować kogoś kto nie wie co pisze. Wczoraj oglądałem swojego fbl i na 150 fotek faktycznie 3 były przerobione
mk
|
|
|
|
Data: 03-07-10 00:05
To nie było do końca tak. Piotrek Skórnicki bo o nim mowa sam się przyznał do reprodukcji gołębi a dokładniej nóżek i zrezygnował z nagrody.Nikt się nie zorientował bo sam autor nie pamiętał o zmianach. Kiedy dowiedział się o wygranej otwarcie przyznał się do błędu i przeprosił. I za to ludzie go cenią. Swoją drogą sam często nie pamiętam co gdzie i jak na fotce było po paru latach.
ps.
Piotrek został nagrodzony w Grand Press Foto nie WPF 
http://www.skornicki.pl
jego stronka jak ktoś lubi
i stronka GPF
http://www.grandpressphoto.pl/
|
|
|
|
Data: 03-07-10 05:15
nikt go z tego powodu nie oczernia, piszemy o przeróbkach, o tym że każda fajna foto jest obrabiana, na dzień dzisiejszy mamy takie oprogramowanie które potrafi zmienić każdą fotę.
Każdy z tego korzysta i tyle, nie napotkałem się na fotki ciut nie przerobione śmigając na digarcie
mk
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (---.adsl.inetia.pl)
Data: 06-07-10 01:56
Pokażcie mi zdjęcie, które nie zostało poddane jakiejkolwiek przeróbce, choć w minimalnym stopniu..Justyna i Tomasz nie przesadzaj(cie)..rozumiem, że oczekujesz zdjęć od razu takich jak z okładki National Geographic, no ale bez przesady..Bóg też zaczynał od zera...
---------------------
http://joannamorwell.wordpress.com/
|
|
|
|
Data: 06-07-10 02:12
ja jeszcze raz stwierdzę iż obróbka zdjęcia to nie przeróbka, a ja każde swoje zdjęcie podpisuję to jest zrobione w foto- shopie jeśli chodzi o mnie głównie w corelu.... ji jeszcze jedno ja ostatnio zrobiłem 800 żeby dać komuś 20 , i jak na moim fbl..... specjalnie dla tego kto mnie oskarża przeróbki ......
mk
|
|
|
|
Data: 06-07-10 13:52
pewnie niedługo, dam Ci znać na fbl, wymyśl tylko czego chcesz, niedługo oznacza weekend
mk
|
|
|
|
Data: 06-07-10 19:57
A jak tak to tak 
Jak jakaś modelka model pożąda zdjęć to zapraszam serdecznie.
GG: 2338037 lub 725 220 200
|
|
|
Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php:70) in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php on line 78
|