|
Autor: Marcel (---.turnkeyinternet.net)
Data: 05-07-10 02:24
Juz po konferencji PKW,pycha ostatecznie upadła,Bronisław prezydentem.
Kres ludzi małego pokroju, koniec ośmieszania Ojczyzny ,koniec kupczenia Ojczyzną ,dość już tych hien cmentarnych,którzy po trupach i dzięki trupą kreowali się na "prawdziwych" Polaków.
Teraz czas rodzime środowisko oczyścić bo nasi "Szkodnicy" z partii pseudo ludowej, którzy tutaj zagnieździli się w trójkącie Aleksandrowsko-Ciechocińsko-Nieszawskim już takie spustoszenie wyrządzili że naprawianie strat po nich zajmie lata.
Mam nadzieje ,ze w wyborach samorządowych wykopiemy ich z wielkim hukiem a potem sądy ich rozliczą z tych zgliszczy które pozostawili po sobie.
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
|
Autor: 7thGraal (---.adsl.inetia.pl)
Data: 05-07-10 02:56
Uśmiałem się. Zapomniałeś chyba że PO rządzi razem z PSL krajem już 3 lata...
Komorowski ledwie wygrał z Kaczyńskim i chociaż sztabowcy PO mają powody do zadowolenia, jednak zwycięstwo nie było miażdżące. Linia podziału przebiega dokładnie w połowie, nie zdziwię się jeżeli PiS wygra wybory parlamentarne w 2011 roku.
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć by Lech Kaczyński, będąc Prezydentem cokolwiek kupczył, oczywiście, miał swoje zdanie i poglądy i ich bronił - taki mandat dali mu wyborcy w 2005 r.
Teraz PO nie ma już wymówki "wetującego prezydenta" - 100% władzy zostało oddane w ręce konserwatystów pod przykrywką neoliberałów. Czas powiedzieć - sprawdzam.
Trupą mogą być cyrkowcy, to że przeglądarka nie podkreśliła błędu nie zwalnia "prawdziwego Polaka" ze znajomości własnego języka.
Wolną Polskę mamy od 89 roku.
|
|
|
|
Autor: realista (---.adsl.inetia.pl)
Data: 05-07-10 07:18
Teraz będziemy mogli się dowiedzieć czy PO to kolejna partia która jest tylko żądna władzy czy rzeczywiście coś chce zrobić. Mam nadzieję że już nie będzie tłumaczenia że ktoś w czymś komuś przeszkadza. Mam też nadzieję na spokój na scenie politycznej i umożliwienie normalnego rozwoju i spokojnej pracy w tym pochrzanionym kraju. Głosowałem na Komorowskiego bo nie chciałem Kaczyńskiego. Jeśli PO spie...przy to były ostatnie wybory na których byłem bo z gówniarzerią (politykami) nie mam zamiaru bawić się w jednej piaskownicy i po prostu opuszczę ten statek wyjeżdżając do bardziej normalnego kraju.
@7thGraal
Czy dowodem na bycie "prawdziwym Polakiem" jest nie popełnianie błędów ortograficznych? Wydaje mi się że mniej wybaczalna jest nieznajomość hymnu państwowego co pokazał nam p.Kaczyński.
Mam taką radę, przestańmy czepiać się pierdół i weźmy się za robotę a politykę zostawmy politykom.
Pozdrawiam
|
|
|
|
Autor: bonawentura (---.adsl.inetia.pl)
Data: 05-07-10 09:40
Marcel.
Ciesze się że obudziłeś się w dobrym nastroju ale zapewniam Cię Twój optymizm wyparuje niczym kamfora jeśli wiążesz ten wynik z jakimiś zmianami na leprze w naszej Ojczyżnie.
Platforma rządzi już trzy lata i jakoś drugą Japonią się nie staliśmy.
Więc kładż się stary dalej i śpij to może prześpisz ten koszmar i obudzisz się przed następnymi wyborami i może zagłosujesz rozsądniej
vulpes
|
|
|
|
Autor: włodek (---.ip.netia.com.pl)
Data: 05-07-10 09:54
Jeszcze zobaczysz wolność . Zwyciężyła ubecja i bezprawie . Ale ludzie młodzi ,którzy tylko myślą o jedzeniu i robienieniu kupy tak zagłosowali .
|
|
|
|
Autor: J.L.M. Prowocator (77.252.147.---)
Data: 05-07-10 10:42
Chciałem głosować na tego kandydata, który zdecydowanie i jednoznacznie opowie się przeciw budowie tamy w Nieszawie. Niestety obaj zauważyli, że łatwiej poparcie zdobywać na popieraniu tej inwestycji. O własne poglądy na ten temat kandydatów nie podejrzewam. Czyli jak co pięć lat musiałem wybrać mniejsze zło.
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (---.adsl.inetia.pl)
Data: 05-07-10 12:42
motto na dziś: "lepiej zacznij se kopać dołek, bo Twój nowy el Presidente z premierem tak Cie złupią, ze nie będzie Cie nawet stać na papierowa trumnę!"
---------------------
http://joannamorwell.wordpress.com/
|
|
|
|
Autor: sandman (---.ntlworld.ie)
Data: 05-07-10 13:16
dobrze a na podstawie czego tak mówisz, masz jakieś przesłanki ku temu, nikt nigdy ważnych decyzji i gospodarczo ekonomicznych nie lubił, a już tymbardziej ich realizować bo zawsze się na tym traci...
schism
|
|
|
|
Data: 05-07-10 13:32
AfricaBambaataa ma racje a takich jak Komorowski to ja już poznałem przez wiele lat życia . I nie lubię jak prezydent nawołuje o 10o0 dni spokoju bo takiego już znałem. Jedyna inną grupą po 1945 byłq grupa PiS ale Polacy są bardzo bojaźliwi widocznie co 2 Polak ma coź nieuczciwego na sumieniu.
|
|
|
|
Autor: mall (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 05-07-10 14:07
@Włodek: wg ciebie 90% Polaków za PRL to agenci. Teraz zmniejszasz tą liczbę do mniej więcej 50% (bo przecież cały czas mówisz o przeszłości). Zdecyduj się wreszcie co do tego ilu go agenci?
No i oczywiście nie myślisz o jedzeniu i robieniu kupy. Samo się robi 
@Africaa: Jasne! Zostaliśmy sprzedani w niewolę z całym naszym dobytkiem i wraz z 10 przyszłymi pokoleniami!
----- (..) tak strzeżcie wolności waszej, aby się w swawolę nie przerodziła. - Stefan Batory -----
|
|
|
|
Autor: Marianek (---.pl)
Data: 05-07-10 14:31
Ja to się zastanawiam czemu wy w ogóle rozmawiacie z takim "włodkiem" czy "africa"?To ma jakiś sens?Rozmawiać z nimi to tak jakby kopać się z koniem.Prawda jest taka że Kaczyński w niebyt odchodzi, a Komorowski zostaje prezydentem i to są fakty.A pani Martusia która za grosz honoru czy ludzkich uczuć nie ma, zostaje wyeksmitowana z pałacu prezydenckiego bo z tego co słyszałem tam się zagnieździła.
|
|
|
|
Data: 05-07-10 14:33
Ty marianek a dlaczego z tobą mam rozmawiać o czym o jedzeniu czy wypróżnieniu.
|
|
|
|
Data: 05-07-10 14:40
@Marianek- trudno to nazwać 'rozmową'- to fakt. Ale mam nadzieję małą, że obnażając braki w myśleniu logicznym u np. włodka pomogę podobnie myślącym co on w wychodzeniu z zaklętego kręgu insynuacji i strachu. Takie lekkie pozytywistyczne nastawienie
----- (..) tak strzeżcie wolności waszej, aby się w swawolę nie przerodziła. - Stefan Batory -----
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (94.254.189.---)
Data: 05-07-10 14:49
Przyjdź i wyszczekaj mi to prosto w twarz, tłuczku...marianku 
---------------------
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (94.254.189.---)
Data: 05-07-10 14:55
POpieram 7th Graal-a
No to jak robimy składkę żywnościową dla I Damy ?
Mall nie martw się ewentualnie dostaniesz pracę przy nadzorze produkcji węgla 
---------------------
|
|
|
|
Data: 05-07-10 15:41
@Africaa- nie muszę czekać na "łaskę" otrzymania pracy.
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (---.play-internet.pl)
Data: 05-07-10 15:48
Dobrze, więc na pewno kilka paczek żywności dostarczysz ? 
---------------------
|
|
|
|
Data: 05-07-10 16:37
Niby komu?
|
|
|
|
Autor: Ash23Neuro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 05-07-10 16:51
Wczorajsza relacja ze sztabu PiS była rewelacyjna. Tylko gdzie się podziały te dzieci-kwiaty z gitarami i bębenkami? Większych hipokrytów nie widziałem...
|
|
|
|
Autor: marioo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 05-07-10 18:07
Tłuczku marianku...przyjdz i wyszczekaj mi to prosto w twarz...zdumiewajace!Brak słow!
Do Włodka: masz problem z jedzeniem i wypróżnianiem? Całe wasze wypowiedzi przypominaja słownik jakim władał brat p.Jarosława np. (spieprzaj dziadu itd.)Nie dla takich ludzi na Prezydenta!
|
|
|
|
Autor: Marianek (---.pl)
Data: 05-07-10 19:02
Nie sądzicie że takich użytkowników jak "włodek" i "Africa" powinno się zbanować?
Obniżają poziom intelektualny tego forum, nie wnosząc nic do rozmów,obrażają innych użytkowników,są całkowicie niepotrzebni.
|
|
|
|
Data: 05-07-10 19:42
...najbardziej mnie dziwi Africa że czepiasz się postury Pierwszej damy, sama jesteś chuda jak Tyczka jak te straszne modelki na wybiegach, (widocznie siedzi ci w podświadomości coś mocno związanego z wagą i kształtami kobiecymi) że brak argumentacji zatępujesz komentarzami niewybrednymi o aparycji ludzkiej...
bardzo mnie to dziwi bo niby jesteś Taką Oświeconą osoba która jest niby tolerancyjna i wolna (jednocześnie nasmiewając się z innych). naśmiewasz się z czyjegoś wyglądu - jak dlamnie to poziom dresa z ławeczki po kilku piwkach który szuka ZACZEPKI... ale pewnie odpiszesz mi że nie przesiadujesz na ławeczkach, że się z dresiażami nie zadajesz... umysłowo podstawówka jak widzę ci została w głowie - takie jest moje zdanie...
a co do urzytkownika włodka, też możnaby kilka słów napisac ale szkoda klawiatury na laptopie na NIEGO...
jak dla mnie oobaj urzytkownicy BAN...
a 7Th Graal... hmm wiesz wystartuj w wyborach i pokaż na Co cię stać, syp pomysłami ale takimi żeby miały ręce i nogi, realizuj je potem ale wiesz... z jajami a nie tak nieśmiało jak to robiły poprzednie władze... - to będzie najlepsza argumentacja z Twojej strony, bo skoroś taki obeznany w polityce PRAWDZIWEJ... to zacznij działać ale konkretnie 
ogólnie zadziwnia mnie takie naskakiwanie na wszystkich urzytkowników przez Africe i włodka... czyzby Ariergarda pisowkich zwolenników nie umiała niczego załatwić inaczej niż naskakując na kogoś... hmmm to daje do myślenia...
a TERAZ czekam na świetne riposty... no i jak lubicie PROSTO w TWARZ proszę 
schism
|
|
|
|
Autor: stryhoo (---.adsl.inetia.pl)
Data: 06-07-10 01:33
Sandman oprócz tego, że "użytkownicy" nie piszemy przez "rz", podpisuję się pod tym co napisałeś 
@AfricaBambaataa
"wyszczekaj mi to prosto w twarz, tłuczku...marianku"
Nawet jak Marianek bredzi w Twoim mniemaniu, to ma do tego prawo. Ma je takie samo jak Ty do swoich poglądów, praktyk i forumowych wynurzeń.
PS. A może znajdzie chwilę czasu przyjdzie i zamiast Ci to "wyszczekać" od razu Ci przyp*****i, bo też jest nerwowy? Po co ryzykować bez sensu 
|
|
|
|
Data: 06-07-10 01:33
Sandman- konopie indyjskie w które jakiś czas temu tak chętnie się zaopatrywałeś jednak wyniszczyły twój mózg..doza humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale jak widać przywiązujesz się za nadto do gry pozorów..wiem, wiem luuubisz puszyste...i od razu myślisz, a raczej nie myślisz tak: skoro szkieletor krytykuje tłuściocha to na pewno zazdrości kobiecych kształtów..no tak, faktycznie jest czego zazdrościć..możliwości spocenia się przy nadarzającej się okazji..poza tym nie trawię..
jak na razie wiele oświeconego zgrywasz tutaj ty, a nie zauważyłam byś choć jeden komentarz napisał bezbłędnie, zawsze walniesz takiego babola, że faktycznie widać komu tutaj umysł zatrzymał się na czasach Szkoły Podstawowej.
Idź najlepiej wstaw kolejne zdjęcie z prezencją narkotyzowania się na główne zdjęcie i świruj jaki to jesteś trendy, cool, dżezi..bo nie odstajesz od reszty narkusów w naszym kraju..Gorzej, bo nie napiszę ci tutaj o dresach, tylko o tym, że w przeciwieństwie do ciebie nie gustuję w alkoholach..Ja tutaj na nikogo nie naskakuję, jak na razie to ja jestem atakowana, ale oczywiście ty zaprzeczysz, będziesz się spinał, koledzy cię wesprą, bo przecież nie może być inaczej..Śmieszy mnie ludzik, który zobaczył ciut więcej grosza i zwariował..
A poza tym to bez odbioru, gdyż naprawdę ujadać potrafisz tylko w Internecie, mało tego nie wiem, co może mieć do powiedzenia/napisania smyczek, który 'uciekł' z kraju..
---------------------
|
|
|
|
Data: 06-07-10 01:36
stryhoo- śmiało..tylko nie wiem, dlaczego POmawiasz mnie, że jestem nerwowa,heh..ale to takie tyPOwe dla niektórych osób..A poza tym jak Ty preferujesz bicie kobiet, to winszuję..
to również tyPOwe dla pewnego elektoratu..
---------------------
|
|
|
|
Data: 06-07-10 01:43
Proponuję zbanować mnie, za wolność słowa zresztą..
Jak również innych użytkowników, nie będę tutaj nickami wymieniać, którzy od jakiegoś czasu notorycznie wręcz obrażają tutaj, zakładają tematy - w których zresztą wylewają swoje morze frustracji na temat Waszego 'ukochanego' Burmistrza..
Który też tak wam niesamowicie wadzi, a Wy moi drodzy nie jesteście w stanie stanąć przed nim i powiedzieć mu tego, co tu tworzycie prosto w twarz..
---------------------
|
|
|
|
Autor: Marcel (---.vectro.com)
Data: 06-07-10 04:58
Jaki Burmistrz tacy jego obrońcy.i tyle w temacie
pozdro dla inteligentnych bo ci" inteligentni inaczej" i tak nie zakumają
I oczywiście gratulacje dla Bronisława Marii Komorowskiego
|
|
|
|
Data: 06-07-10 07:56
Marianek a ty mało wiesz a sam atakujesz córkę pary prezydenckiej ,ty wychowanku TVN będziesz mówił kto jest niegrzeczny .Każdy chamski dziennikarz z TVN jest gorszy od najgorszego menela . Pamiętaj wychowuje i steruje was TVN , który cały czas oceniał Lecha Kaczyńskiego a takiego prezydenta już nie będzie był dyzma wałęsa , cwaniaczek PRL-owski kwaśniewski a teraz będzie komorowski kukiełka tuska i schetyny .OK panimaju .I nie ucz mnie jak mam mówić
|
|
|
|
Data: 06-07-10 09:03
Juz po konferencji PKW,pycha ostatecznie upadła,Bronisław prezydentem.
Kres ludzi małego pokroju, koniec ośmieszania Ojczyzny ,koniec kupczenia Ojczyzną ,dość już tych hien cmentarnych,którzy po trupach i dzięki trupą kreowali się na "prawdziwych" Polaków.
Czy te słowa to nie chamstwo człowiek małego pokroju , wtaca wolność dla kogo agentów PRL-u , oszustów i złodziei po 89 , i kogo jeszcze .Dobrze się żyje w gównie oszustwa można kraść i wiadomo ,że PO zatuszuje wszystko. Przez ostanie lata Pitera nic nie zrobiła a korupcja się rozwija . Blida super , doktorek rozgrzeszony a takich jak on na pęczki nie mają umiaru w braniu .
|
|
|
|
Data: 06-07-10 10:28
Africa tak myślałem że od razu zaatakujesz, tydzień w zakładzie zamkniętym i zimne prysznice co godzina dałyby ci do myślenia, a tak ogólnie polecam Melisę i kakao we wszelakich postaciach, oba specyfiki działają uspokajająco, nie będę siędenerwował po tym co napisałaś, bo wiem że taki masz kochana cel, wrzucić [****]ko do zupy i zamieszać, żeby wszystkim przestała smakować, jak i tobie już nie smakowała... w ogóle nie wiem czy zrozumiesz co napisałem, bo miast słowa odczytywać skupiasz się na literkach jak ja na pozorach rzekomo...
a włodek widzę nadal w klimacie Paranoiczno złodziejcko obłudniczym się obraca...
sorki za orty... ale gdy widzę takie sztuki, to mi kultury brakuje... i te babole sadze jak stwierdziłaś Jaśnie Oświecona
schism
|
|
|
|
Data: 06-07-10 12:08
@Włodek: przedstaw jakieś konkretne zarzuty poza nawiązywaniem non stop do układów i ubeków. Pozwolę sobie zauważyć, że w oparciu o twoje wcześniejsze wynurzenia, 90% Polaków to agenci. Nie odwołałeś tego więc rozumiem, że się tej wizji trzymasz. Ale to bardzo dalekie od sensu
Ale z jednym chciałbym się zgodzić: "Kres ludzi małego pokroju, koniec ośmieszania Ojczyzny ,koniec kupczenia Ojczyzną ,dość już tych hien cmentarnych,którzy po trupach i dzięki trupą kreowali się na "prawdziwych" Polaków." Rozumiem, że znów pomyliłeś PiS z PO Wcześniej twierdziłeś, że Marcinkiewicz był premierem z PO. 
@Africaa- niestety nie masz racji bo to ty częściej wyskakujesz z osobistym atakiem wobec rozmówcy. Jak nie masz argumentów wyciągasz jakieś swoje mniemania o ludziach. Być może chcesz, podobnie jak włodek, podbudować mniemanie o sobie i wytłumaczyć jakoś swoją wyższość. Nie wiem. Nie jestem psychologiem, ale tego typu ukrytego mechanizmu bym tu upatrywał.
|
|
|
|
Data: 06-07-10 12:18
Jako piękny przykład weś sobie jaśnie nawiedzonego Piskorskiego co majątek zdobył w kasynie i na giełdzie . Gdzie się nie obrócisz to takich znajdziesz nawet w Ciechocinku.
|
|
|
|
Data: 06-07-10 12:36
@Włodek: Piskorski nie jest w PO od dłuższego czasu. Nie jest w Sejmie nawet, a jego partia jest mocno niszowa. Nie wiem czy nawet jesteś w stanie bez szukania powiedzieć jak się nazywa.
PiS zdobył majątek na Telegrafie, wydawnictwie jakimś (nie pamiętam teraz) i bardzo zacnych nieruchomościach w Warszawie. Możesz uznać, że to kwituje Piskorskiego.
A poza tym- co złego jest w tym, że majątek można zdobyć na giełdzie? Jeśli to takie machlojstwo jak zapewne zdajesz się sugerować to sam spróbuj poobracać choćby 100 PLN i nie stracić i dopiero wtedy wróć udzielać takich krytycznych komentarzy.
|
|
|
|
Data: 06-07-10 13:35
Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię [****],
bo to mezalians byłby dla psa.
Julian Tuwim
: * pozdrawiam
---------------------
|
|
|
|
Data: 06-07-10 13:37
kocham jak osoby pokroju sandmana POmawiają mnie o nerwicę itepe, itede..
No cóż..tylko na to was stać..smutne i prawdziwe..
---------------------
|
|
|
|
Data: 06-07-10 14:01
@Africaa- masz pretensje do kogoś, że wyskakuje ci z prywatną krytyką po tym, jak sama zamiast argumentować prywatnie po kimś sobie jeździsz? Czyż to nie moralność Kalego aby?
A wierszyk to czego dotyczy? Bo jest tak mocno wyrwany z kontekstu, że wątek można zgubić.
|
|
|
|
Data: 06-07-10 14:02
jakoś to co napisałaś oznacza że zareagowałaś na to co pisałem a Tuwimem i smiechem się nie zasłaniaj bo oznacza to że nie masz rzadnych argumentów trzymających się sensownie całości...
ja nic o nerwicach nie mówiłem sama napisałaś słowo nerwica...
jak widać wiesz co Ci dolega - masz dobrą samoobserwację SWOJEGO stanu psychicznego - nerwica - to zespół dysfunkcji narządów, psychogennych zaburzeń emocjonalnych, zakłóceń procesów psychicznych i patologicznych form zachowania występujacych często jednoczesnie...
EOT
i życzę miłego dnia tobie i twojemu wybrankowi 
schism
|
|
|
|
Data: 06-07-10 23:30
Ja po prostu już kiedyś napisałam, nie POlemizuję z wszelkiej maści idiotami, dlatego proszę schodź mi z drogi..sam zaczynasz, a potem wypisujesz baśnie rodem z mchu i paproci na mój temat..
nie "rzadnych" a żadnych..
i daj sobie proszę spokój z dolegliwościami, bo naprawdę uroczo bawisz mnie.. dziwne, że wieczny smutas, który nigdy się nawet nie uśmiecha, chodzi zgarbiony i przygnębiony, co by wskazywało, że sam ma nerwicę, czy też depresję wyjeżdża z takimi tekstami do mnie..ale ok..pisz sobie, co tam chcesz..tylko zanim znów zaczniesz coś tam plumkać w moją stronę, to z łaski swojej wpierw zakup słowniczek orograficzny i przestudiuj pisownię podstawowych wyrazów cobyś się potem nie dziwił, dlaczego niektórzy nawet nie chcą ci odpisywać..a to dlatego, że nie daj Bóg zacznę się transformować w ciebie i ten twój analfabetyzm wtórny mi się udzieli, a tego bym nie chciała..
życzę miłej nocy tobie, twojej wybrance, bobaskowi, jak również twojemu bratu, czym kim to On tam nie jest...
bez odbioru...
P.S. bym zapomniała, skoroś już o patologii wspomniał..alkoholizm i narkomania też się do nich zalicza..
---------------------
|
|
|
|
Data: 07-07-10 07:45
mall Piskorski Michnik Olechowski Geremek Kuroń i inne tym podobne postacie z Solidarności to ludzie , którzy nigdy nie myśleli o ludziach Polakach tylko o własnej prywacie
|
|
|
|
Data: 07-07-10 08:36
@Włodek: no. Fakt. Fantastycznie podany "argument" w demagogicznym stylu- rzuca się hasło i nic nie uzasadnia, aby każdy kto je usłyszał sam sobie znalazł uzasadnienie.
Ale jak zwykle nic nie potrafisz wykazać jasno dlaczego np. Geremek i Kuroń 'myśleli tylko o własnej prywacie'. Wskaż więc konkretne przykłady i poddaj je jakiejś minimalnej analizie.
No chyba, że mówisz to na podstawie swoich telepatycznych umiejętności pozwalających ci czytać czyjeś myśli?
ps.: Piskorski i Olechowski to nawet nie płotki w polskiej polityce- to klasyczny plankton nie mający żadnego znaczenia w skali jednostkowej.
@Africaa- Kogo uważasz za 'idiotów'? W domyśle chyba ze wszystkimi, z którymi prowadzisz polemikę? A poza tym- nie dziw się, że jesteś atakowana. Sama przeprowadzasz ataki na dyskutantów i wciągasz jeszcze w to ich rodziny. To jest niezaprzeczalnie oznaka braku umiejętności zachowania kultury w dyskusji. Nie mówiąc o kompletnym braku umiejętności argumentowania swoich przekonań co przybliża cię w tym zakresie do włodka- rzucasz hasło lub inwektywę i "dyskusja" załatwiona.
|
|
|
|
Data: 07-07-10 08:54
Widzisz w tym kraju ,jeżeli nie zrobi się pułapki przez CBA to trudno coś udowodnić .Bolek noblista też czysty . Tusio teraz z komorkiem wszystko wyłagodzą rozwiążą i może nawet jakiś agent ędzie nami rzadził. To już nie jest Polska .
|
|
|
|
Data: 07-07-10 09:13
@Włodek: Pomijając brak kultury w określaniu osób (wystarczą inicjały chociaż miast pogardliwe 'tusio') znów rzucasz demagogicznie slogan pozostawiając resztę w sferze domysłów.
CBA jak dotąd pokazała, czego nie potrafi- nie potrafi porządnie ścigać korupcji za to ma chrapkę na zbieranie wszelkich danych o obywatelach kraju (tak, tak- kontakt przedsiębiorcy z urzędem po wygranym przetargu miałby dawać CBA możliwość prześwietlenia przedsiębiorcy min. pod kątem przekonań politycznych, religijnych, ideologicznych czy wreszcie jego preferencji seksualnych).
Skoro to nie jest Polska to w jakim kraju żyjemy? Jaką on nosi nazwę?
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (---.play-internet.pl)
Data: 07-07-10 11:01
mall- nigdy pierwsza nie atakuję, no chyba, że ktoś już przegina, to wtedy moja słabość do POkemona okazuje się silniejsza..
Jakie wplątywanie rodziny ? Raz napisałam tylko, że żona Sandmana studiowała ten kierunek, co i ja..Czy to jest pocisk ?
Ale jak już Twój brat/kolega/przyjaciel/partner - prawidłowe podkreślić- mnie POmawia to już jest dobrze, tak ?
Może najlepiej zakończmy tę polemikę, bo to już nawet nie jest zabawne, a na początku chciałam by tak zabrzmiało.. to oczywiście tradycyjnie Sandman i Mall musieli się doczepić, noo..ale to już jest chyba atrakcją tego forum. Gdyż zauważyłam, że każdy kto ma ciut odmienne zdanie zaraz zostanie wyśmiany przez Sandmana, Malla itp i porównany do znerwicowanego człowieka lub też dresa..
Muszę zacząć w swoich postach zaznaczać kiedy ironizuję, kiedy żartuję, bo każdy tutaj bez poczucia humoru i wszystko bierze na poważnie 
Pozdrawiam lipcowo.
---------------------
|
|
|
|
Data: 07-07-10 11:15
@Africaa- owszem, atakujesz jako pierwsza. Wystarczy prześledzić dowolny wątek by zobaczyć, że zamiast argumentów używasz określenia w stylu 'idioci' do dyskutantów.
Jeżeli w rozmowie o wyniku wyborów wspominasz o kimś, o jego rodzinie itp. to jest to próba personalizacji ataku zamiast dyskusji o danej sprawie. Jest to metoda stosowana, owszem. Ale jest to też metoda uznawana za niekulturalną.
Kogo wyśmiewam? Włodka, który nie potrafi uzasadnić żadnego swojego argumentu poza rzucaniem demagogicznymi pustymi sloganami? Który na problemy z pojmowaniem rzeczywistości najwyraźniej? Zwróć też uwagę, że sugerując, że kogoś wyśmiewam próbujesz wyprowadzić atak na moją osobę zamiast próbować dyskutować. Poza tym sama przyznałaś się do tego, że atakujesz jako pierwsza choć nie w sposób bezpośredni: "nigdy pierwsza nie atakuję, no chyba, że ktoś już przegina, to wtedy moja słabość do POkemona okazuje się silniejsza."
Innymi słowy: w mojej opinii jesteś niekulturalna i nie umiesz prowadzić dyskusji inaczej niż sprowadzając ją do ataków osobistych. Z perspektywy czasu wymiana zdań z tobą okazała się totalną stratą czasu. Przykro mi, że nie umiesz zachować minimalnego choćby poziomu rozmowy. Postaram się naprawić ten błąd w przyszłości.
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (94.254.185.---)
Data: 07-07-10 13:13
spójrz na to obiektywnym okiem i dopiero potem składaj skargi na mój temat..
jak na razie cały czas przystaję przy tym, że bronisz rodziny/kolegi/kogoś znajomego..
i tyle..
masz problem ? przyjdź, porozmawiaj w cztery oczy, powiedz, co ci na sercu leży lub też okolicznych organach, ja powiem swoje i po sprawie..
a skoro strata czasu, to nie rozumiem, po kiego grzyba wciąż mi odpisujesz ?
---------------------
|
|
|
|
Data: 07-07-10 13:21
@Africaa- jeślibyś przypuściła atak personalny na bonawenturę czy realistę (pozdrowienia dla obu dyskutantów) nie omieszkałbym ci to wskazać. Przeprowadzasz personalne ataki a powyższy post pokazuje, że nadal chcesz to zrobić (są dwa argumenty za tym: raz- sądzisz, że bronę rodzinę/znajomego/kolegę, dwa chcesz żebym to w twarz powiedział ujawniając się tym samym i dając zaczepienie w postaci konkretnej osoby). Jak widać bez personalnych ataków nie umiesz. CBDO.
|
|
|
|
Autor: AfricaBambaataa (94.254.185.---)
Data: 07-07-10 13:23
Dlaczego miałabym ich atakować, skoro oni nie atakują mnie, tak jak czynisz to Ty i Sandman ? No i jeszcze z paru waszych popleczników..
Ja rozumiem, że jesteś do mnie uprzedzony, gdyż ktoś tam, coś tam naopowiadał, o ale bez przesady..
---------------------
|
|
|
|
Data: 07-07-10 13:40
@Africaa- Jak sama widzisz sprowadzasz znów wszystko do personalnego podejścia do dyskutanta- sugerujesz, że jestem uprzedzony do ciebie i że cię atakuję. Jeśli tak sądzisz to trudno- najwyraźniej ani razu nie spróbowałaś pomyśleć nad tym co w tej sprawie napisałem.
|
|
|
|
Autor: Ash23Neuro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 07-07-10 15:07
Inteligencja Afryki sprowadza się do znajomości zasad ortografii i do tego, że ma swoje zdanie na dany temat.
Wszystkie osoby, które ortografii nie znają lub mają zdanie odmienne są idiotami.
Do tego stosuje bardzo inteligentne metody prowadzenia dyskusji polegające na obrzuceniu rozmówcy epitetami ad personam, nie mającymi nic wspólnego z tematem rozmowy, wybiegającymi poza obszar tego forum i mieszającymi w to sferę prywatną.
|
|
|
|
Data: 07-07-10 15:28
wiesz Ash23Neuro - sądzę że i ciebie zaraz zaatakuje - boś pewnie ja zaatakował, a i pewnie Tobie pocisnie jesli już pamiętam dobrze to już pociskała wcześniej coś tam...
no ale wiecie daliśmy się zrobić w balona a dlaczego - bo z takimi ludźmi się nie dyskutuje - bo wpierw zacznie się rozmowa po chwili zrzuca nas na swój poziom i niestety pokonają doświadczeniem, które zdobyli w innych mijescach czy to realu czy w necie...
w gołe piekna pol;szczyna z TYM pociskaniem ?
czy ja chodze zgarbiony, hmm chyba nie ale skoro tam nie widzisz to oceniasz wszystko po pozorach co mi wczesniej zarzucałas.
a temat dawno umarł i widzę że ma się BARDZO kiepsko - swoją drogą czemu nagle taka aktywność anty PO-wska się pojawiła wkoło, bo Jarek nie wygrał wyborów, jesliby wygrał to też tak byście wszystkich - Pociskali ???
jakos tego nie moge zrozumieć - nieopanowany wzrost agresji słownej - sie pojawił nadgle z nienacka...
a podejrzewam że nie tylko, ich przeciwinicy w Dyskusji to Marne bolki (bronki) to jeszcze od razu idioci...
i nauczyciele z podstawówki, z liceum czy technikum i z uczelni wyzszych byliby załamani jakieto indywiduua powyrastały, zjedzone wszystkie umysły, omnibusi i bezbłędni ortograficzno-polityczno-spłecznie IDEALNi...
a My no cóż, zgarbieni, chorzy idioci i może jakas eutanazja by się tu przydała ? bo tak strasznie nam źle i CIERPIMY KATUSZE
schism
|
|
|
|
Data: 07-07-10 15:37
Udajmy się więc ku eutanazjobusowi aby Polsce naszej kochanej krzywdy więcej nie czynić! 
|
|
|
|
Data: 07-07-10 16:06
no gęsięgo prosze tam stoi autobusik... no proszę się nie krępować...
a pan na co ? - ukrzyżowanko... to w lewo proszę
a pan ? do eutanoazjobusa... to w prawo... i prsze nie robić kolejek - bo idioci czekają następni...
schism
|
|
|
|
Data: 07-07-10 17:41
i och, ach, o rety, o rety, o jejku..no nie ma to jak poczytać wypociny pseudo alternatywnych zwolenników marihuany..zanik szarych komórek się kłania ? 
niesamowite..może też spróbuję..
no tak zapomniałam, nie chodzisz a jeździsz zgarbiony, ew. stoisz w progu..
Tak, tak pisz dalej o tych ideałach, chyba za mało się w poczekalni nastałeś..
No Jarek nie wygrał, ale przecież to było do przewidzenia, toć jeśli mnie pamięć nie myli sam pisałeś, że JarKacz je wygra..
Mam nadzieję, że wzniosłeś toaścik za swojego kandydata?
Oj Ash, Ash..pięknie to ująłeś, brawo..kupię Ci za to pluszowego Rambo 
Widzę, że "bez odbioru" to zbyt ciężkie slowa, dlatego tym razem napiszę: odbiór..
Miłego wieczoru Panowie..
---------------------
|
|
|
|
Data: 07-07-10 17:43
Sandman - doświadczenie ? prawdopodobnie u tej samej nauczycielki języka polskiego, skoro już tak nagminnie postulaty zamieszczasz...
---------------------
|
|
|
|
Data: 15-07-10 12:42
. Czy to prawda, że matka Janusza Palikota, Czesława Emilia Palikot, była ocalałą więźniarką nazistowskiego obozu zagłady KL Lublin na Majdanku?
2. Czy to prawda, że ojciec Janusza Palikota, Marian Palikot, był antysemitą, który na takich tragediach jaką cudem przeżyła matka Janusza Palikota, zarabiał brudne pieniądze?
3. Czy to prawda i wielka rodzinna tajemnica, że to Marian Palikot sprzedał swoją przyszłą żonę nazistom?
4. Czy to prawda, że bezpośrednią przyczyną alkoholizmu Mariana Palikota, były wyrzuty sumienia wywołane jego dawną haniebna działalnością szmalcownika?
5. Czy Janusz Palikot dowiedział się o rodzinnej tragedii, gdy był nastolatkiem i to było bezpośrednią przyczyną jego niezrozumiałego zachowania, młodzieńczego buntu, w wyniku czego został usunięty z liceum?
6. Czy to prawda, że ojciec Janusza Palikota wstąpił do PZPR w czasach stalinowskich i był członkiem partii, aż do roku 1982?
7. Czy to prawda, że Marian Palikot był synem prostych chłopów, głęboko wierzących katolików i antysemitów, a sam przywiązywał do wartości narodowych i katolickich fanatyczną wręcz wagę. Czy to jest przyczyna awersji Janusza Palikota do idei endeckich i religii katolickiej, które kojarzą mu się ze szmalcownikiem i alkoholizmem?
8. Czy to prawda, że matka Janusza Palikota jest polską Żydówką, a sam Palikot wstydzi się tego i wypierał wiele razy, chociaż nie ma żadnych racjonalnych powodów, zwłaszcza w kontekście głoszonych przez niego poglądów otwartości i tolerancji dla mniejszości?
9. Czy to prawda, że Janusz Palikot publicznie zwracał się do swojej matki „proszę Pani”?
10. Czy to prawda, że Marian Palikot był umieszczony na liście izraelskich organizacji ścigających zbrodniarzy wojennych?
11. Czy to prawda, że Janusz Palikot był świadkiem śmierci ojca i nie udzielił pomocy ojcu, pozostawiając go na chodniku, ponieważ uznał, że ten jest po prostu i jak zwykle pijany?
12. Czy Marian Palikot ma na rękach krew polskich Żydów?
13. Czy Janusz Palikot jest ojcobójcą, synem mordercy, alkoholika i matki Żydówki, którą pogardza, a histeryczny strach przed ujawnieniem tych faktów, jest przyczyną jego choroby psychicznej?
14. Czy Janusz Palikot zgodzi się na badanie wariografem, w czasie odpowiedzi na te pytania?
15. Czy Janusz Palikot zgodzi się poddać badaniu w klinice psychiatrycznej?
Odpowiedz
2010-07-15 11:18~re-qqryq
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?« poprzednia opinia | następna opinia » zgłoś do moderacji Opinie: 804 betadodaj swoją opinię 2010-07-15 11:18
~re-qqryq Czy Palikot ma to po ojcu ?
1. Czy to prawda, że matka Janusza Palikota, Czesława Emilia Palikot, była ocalałą więźniarką nazistowskiego obozu zagłady KL Lublin na Majdanku?
2. Czy to prawda, że ojciec Janusza Palikota, Marian Palikot, był antysemitą, który na takich tragediach jaką cudem przeżyła matka Janusza Palikota, zarabiał brudne pieniądze?
3. Czy to prawda i wielka rodzinna tajemnica, że to Marian Palikot sprzedał swoją przyszłą żonę nazistom?
4. Czy to prawda, że bezpośrednią przyczyną alkoholizmu Mariana Palikota, były wyrzuty sumienia wywołane jego dawną haniebna działalnością szmalcownika?
5. Czy Janusz Palikot dowiedział się o rodzinnej tragedii, gdy był nastolatkiem i to było bezpośrednią przyczyną jego niezrozumiałego zachowania, młodzieńczego buntu, w wyniku czego został usunięty z liceum?
6. Czy to prawda, że ojciec Janusza Palikota wstąpił do PZPR w czasach stalinowskich i był członkiem partii, aż do roku 1982?
7. Czy to prawda, że Marian Palikot był synem prostych chłopów, głęboko wierzących katolików i antysemitów, a sam przywiązywał do wartości narodowych i katolickich fanatyczną wręcz wagę. Czy to jest przyczyna awersji Janusza Palikota do idei endeckich i religii katolickiej, które kojarzą mu się ze szmalcownikiem i alkoholizmem?
8. Czy to prawda, że matka Janusza Palikota jest polską Żydówką, a sam Palikot wstydzi się tego i wypierał wiele razy, chociaż nie ma żadnych racjonalnych powodów, zwłaszcza w kontekście głoszonych przez niego poglądów otwartości i tolerancji dla mniejszości?
9. Czy to prawda, że Janusz Palikot publicznie zwracał się do swojej matki „proszę Pani”?
10. Czy to prawda, że Marian Palikot był umieszczony na liście izraelskich organizacji ścigających zbrodniarzy wojennych?
11. Czy to prawda, że Janusz Palikot był świadkiem śmierci ojca i nie udzielił pomocy ojcu, pozostawiając go na chodniku, ponieważ uznał, że ten jest po prostu i jak zwykle pijany?
12. Czy Marian Palikot ma na rękach krew polskich Żydów?
13. Czy Janusz Palikot jest ojcobójcą, synem mordercy, alkoholika i matki Żydówki, którą pogardza, a histeryczny strach przed ujawnieniem tych faktów, jest przyczyną jego choroby psychicznej?
14. Czy Janusz Palikot zgodzi się na badanie wariografem, w czasie odpowiedzi na te pytania?
15. Czy Janusz Palikot zgodzi się poddać badaniu w klinice psychiatrycznej?
odpowiedz
2010-07-15 11:46
~Zakłamane zasady ! Odp.: Czy Palikot ma to po ojcu ?
itd itp bzdety !
odpowiedz
2010-07-15 11:50
~Uu Odp.: Czy Palikot ma to po ojcu ?
These are only questions ??? everybody has right to ask !!!!
odpowiedz
2010-07-15 11:50
~Uu Odp.: Czy Palikot ma to po ojcu ?
These are only questions ??? everybody has right to ask !!!!
odpowiedz
2010-07-15 11:55
Odp.: Czy Palikot ma to po ojcu ?
Nawet jeśli to prawda, to ładną poskość okazałeś takim wywlekaniem spraw rodzinnych. To bardzo polskie i bardzo katolickie. Poza tym zauważ, że skoro prawdą jest wszystko to, co napisałeś, to oznacza, że Janusz Palikot do wszystkiego w życiu doszedł sam. Nie wspierała go rodzina, wysoko postawieni rodzice itp. Mnie nie interesują takie sprawy, nie tylko w odniesieniu do Palikota, ale do kogokolwiek, także ciebie, czy braci Kaczyńskich. Wywlekanie tego na światło dzienne powoduje u mnie odruch wymiotny oraz sprawia, że w życiu wolałbym być bliżej takich jak Palikot, niż takich jak ty.
odpowiedz
2010-07-15 11:56
~Ula Odp.: Czy Palikot ma to po ojcu ?
Kiedy POLSKA zweryfikuje pożerający miliardy rocznie z budżetu Państwa Polskiego tzw. konkordat ! ??? Kiedy Rząd Polski zrobi porządek z tzw. kościelnymi komisjami majątkowymi ? Dokładnie ten mechanizm opisał Tygodnik polityka nr 4 z 24 stycznia 2009 roku tytuł; Jak państwo kupuje przychylność duchownych za nieruchomości str. 36 jak się patrzy ; Matactwo i krętactwo śmierdzi na odległość tam szukać bardzo dużych oszczędności i ścigać mataczy a nie opowiadać bajeczki o uczciwości.
odpowiedz
pokaż listę wszystkich opinii dodaj swoją opinię
Masz swoje zdanie? Przedstaw je! Komentuj zgodnie z Zasadami Opinii.
Więcej różnych opinii i komentarzy znajdziesz na forum.wp.pl.
ocenione komentowane czytane "Jak nie wyląduję, to mnie zabije" - odczytano nowe fragmenty stenogramów
Ziobro pisze list do Komorowskiego: niech Pan tego nie robi
Ziobro: smucę się, bo nie rozumiem Komorowskiego
Bez przeprosin z PO nie będę współpracował
"Jak można czarownicę pochować na Wawelu czyli Kaczyński, Bierut i inni zmarli"
"Tusk ściskał się z Putinem, a dalej, w ruskiej trumnie, zostawił ciało prezydenta"
Kolejne protesty wyborcze w Sądzie Najwyższym
Wypadek tramwaju w Warszawie, troje dzieci rannych
Wielki sukces Polski okazał się polityczną klapą
"Wtedy pomyśleliśmy - co będzie z tupolewem?"
Członek komisji wyborczej: ty podła krowo!
Polacy chętniej wypoczywają w kraju
J. Kaczyński dla "GP": zapytali po czym poznaję Brata?
"Cudem przeżyłem wieczór kawalerski w klubie go-go"
Kapitan Tu-154: "jak nie wyląduję, to mnie zabije"
"Jak można czarownicę pochować na Wawelu?"
Miedwiediew stwierdził zgon prezydenta
"Co Marta Kaczyńska robiła w Pałacu Prezydenckim?!"
więcej
|
|
|
|
Data: 15-07-10 13:26
@Włodek: nie bardzo rozumiem, co konkretnie chciałeś tu zacytować? Pytania, czy jakieś odpowiedzi, czy jakieś tytuły tekstów prasowych?
Popraw wpis przynajmniej bo to znów wygląda na próbę rzucenia hasła, a inni mają się domyślać co miało się na myśli.
|
|
|
|
Data: 16-07-10 12:57
Jest to analiza dlaczego Palikot jest taki jaki jest i jeszcze nikt nie zrobił mu z buzi tatara
|
|
|
|
Data: 16-07-10 16:36
@Włodek: to czemu nikt Kaczyńskiemu nie zrobił z gęby tatara? Jego brat do emeryta powiedział "spieprzaj dziadu", a ktoś z ich rodziny był sędzią w procesach stalinowskich? Przodek Gosiewskiego był lokalnym warchołem i hulaką nie stroniącym od zabijania- czy to dyskwalifikuje Gosiewskiego? Od kiedy o zaletach/wadach człowieka decyduje to, kim była jego rodzina lub jakiego jest pochodzenia?
|
|
|
|
Autor: Marcel (---.pl)
Data: 16-07-10 22:40
To miłe że internet trafił do zakładów psychiatrycznych,chorym też należy się kontakt ze Światem
Nie rozumiem jedynie czemu dyskutujecie z pacjentami tych placówek? W ten sposób przyczyniacie się do pogłębienia ich urojeń,fobii,obsesji i sprawia że choroba wybucha z jeszcze większą siłą
Każdy wie o kim mówię,dbajmy więc o ich zdrowie
|
|
|
|
Autor: stryhoo (---.adsl.inetia.pl)
Data: 17-07-10 01:02
a pamiętacie sprawę dziadka z Wermachtu z poprzedniej kampanii? To jednak prawda!
Włodek w końcu masz na coś dowód, daję Ci go na talerzu:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_101I-380-0069-37,_Polen,_Verhaftung_von_Juden,_SD-M%C3%A4nner.jpg
|
|
|
|
Autor: mkanonim (---.adsl.inetia.pl)
Data: 17-07-10 10:49
czytam sobie Wasze wypowiedzi, nie mogę powstrzymać się od śmiechu, ktoś założył jakieś forum.... nie ważne czy głupie czy mądre.... tematyczne... pierdoły które wyczytuję tutaj mnie powalają.... sama nazwa tego blogu jest żenująca, .... budzimy się w wolnej polsce... niech ktoś wytłumaczy mi w jakiej POLSCE do dziś żyliśmy.... w zaborze Pruskim? Opanujcie się ludzie nie jestem zwolennikiem Kaczora ani też Komora żeby ktoś nie zarzucił mi niejasnej wizji świata, Naród wybrał i należy uszanować jego wybór. Koniec. Wszyscy krytykanci, Wszystkie osoby które się tutaj wypowiadały, ruszcie [****] niedługo są wybory samorządowe, chcecie mieć lepiej? oddajcie swoje głosy na ludzi którzy cokolwiek zrobią dla miasta. Dywagowanie na forum kto byłby lepszym prezydentem to sranie w banie.... narks
mk
|
|
|
|
Data: 17-07-10 15:30
hmmm co wybory kandydaci mówią że ludzie wybieraja ich DLA SWOJEGO dobra, dla interesów mieszkańców... i co rada miasta to grupa tych samych ludzi którzy tylko stwierdzają że teraz coś zmienią... i tak do kolejnych wyborów, ludzie musza zobaczyć że należy w końcu wybrać kogos nowego... spoza wiaderka pełnego nieświerzej woby
schism
|
|
|
|
Data: 05-08-10 01:11
Zgoda buduje!
Zielona wyspa spokoju, na morzu kryzysu. I co? VAT w górę! Szkoda że nie powiedzieli o tym miesiąc wcześniej, co nie wiedzieli?
|
|
Data: 05-08-10 09:41
Nadmierne emocje. Każda partia zrobiłaby dokładnie to samo bo strach przed bankructwem kraju i tym co może się z nimi stać później ściąłby im krew w żyłach.
Po pierwsze: VAT najwięcej wpłacą najbogatsi bo to jest podatek od konsumpcji (ewentualnie szaleni- ale tymi nie ma się co przejmować).
Po drugie: to jest decyzja polityczna (jak każda jaką podejmuje rząd). Na ich miejscu też nie zabierałbym się za porządne i bolesne reformy wiedząc, że za niecały rok wybory. To może oznaczać przegraną w wyborach. Przecież podjęcie takiej decyzji byłoby nierozsądne?
W gruncie rzeczy wytykanie rządowi rozsądnego podejścia jest hmm bez sensu :D
Pragmatyzm ekipy rządzącej jest bardzo istotny. W Anglii niejednokrotnie rząd doprowadzał do nowych wyborów żeby umocnić swoją pozycję (robi to za pośrednictwem królowej ale to tylko szczegół techniczny) i móc działać wedle własnej wizji. Czemu takie działanie w Polsce jest złe?
|
|
|
|
Data: 05-08-10 18:48
Podnoszenie podatków przez partię mieniącą się jako liberalną, nazywasz rozsądnym wyjściem? Zastanawia mnie to, jakim cudem, ludzie głosują na partię, która już dawno temu podeptała swoje ideały.
Ostatnimi czasy wmawiano nam że Polskę kryzys nie dosięgnął, że zielona wyspa płynie i ma się dobrze, a teraz trzeba ratować finanse poprzez podnoszenie podatków? Dla czego nikt o tym nie wspomniał przed wyborami prezydenckimi?
Czy podniesienie podatków, to te wielkie reformy które blokował Lech Kaczyński? Gdzie te szuflady pełne ustaw reformujących kraj?
|
|
Autor: blanszet (---.xdsl.centertel.pl)
Data: 05-08-10 21:33
Panie Gralak, Wasz kandydat zabłysnął tylko dlatego, że PO jest w stanie wojny z PiS. Idę w zakład, że w najbliższych wyborach zdobędziecie nie więcej niż 7-9%. Dlaczego tak sądzę? Bo byliście, jesteście i będziecie zawsze post komuną, odpowiedzialną za krew i łzy rodzin tych z PiS i PO. Więcej pokory życzę, a najlepiej zamknij się Pan, jeżeli wie Pan co to godność człowieka.
|
|
|
|
Data: 05-08-10 22:10
Bardzo ciekawe, zważywszy że z SLD nigdy nie miałem nic wspólnego. Pierwsze pudło.
W tych wyborach moja partia kandydata nie wystawiła. Drugie pudło.
Krew i łzy, nawet nie wiem jak to skomentować. Trzecie pudło.
|
|
Data: 06-08-10 08:40
SDPL jest w ogóle poza parlamentem i nie ma szans, żeby się w nim znaleźć inaczej niż po ponownym zejściu się w koalicję z SLD. Przecież wszyscy o tym wiedzą 
Zarzucanie deptania ideałów jest słabym argumentem. Można go użyć wobec absolutnie każdej partii. W tym SLD, które rządząc 4 lata np. nie zmieniło ustawy antyaborcyjnej, nic nie zrobiło z religią w szkołach, zaostrzyło w bzdurny sposób przepisy do walki z narkomanią, politykę prorodzinną mieli w głębokim poważaniu itp.itd. Myślę, że sam rozumiesz dlaczego ten argument jest argumentem słabym?
Ale wracając do tematu. Argument z wyborami jest chybiony. Partia rządząca postępuje pragmatycznie- chce wygrać. Zapowiadanie podwyżek podatków w trakcie wyborów byłoby proszeniem się o przegraną. Uważasz, że to rozsądne działanie było nierozsądne? A przy okazji- teraz jeszcze nie było mowy o ratowaniu finansów. Była mowa o pierwszych krokach do zapobiegnięcia załamaniu się sytuacji finansowej. To jest coś innego.
@Blanszet- nie przesadzaj z postkomuną. Pan Gralak jest młodym człowiekiem. Nie wiem czemu próbujesz wciskać go w szufladkę 'komuchy'?
|
|
|
|
Autor: biala róża (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-08-10 20:02
Pierwszy raz poszłam głosować pod przymusem : to znaczy rodzina zagroziła , że mnie wydziedziczy , w pracy się nie odezwą , a krawcowa nie zwęrzy mi spodni . Ani Komorowski , ani Kaczyński nie byli moimi kandydatami ponieważ już się dorobili , ustawili rodzinke na odpowiednich stanowiskach . Sądziłam , że Napieralski wygra , młoda krew , świerzy powiew w polityce , człowiek na poziomie . Przez wiele lat nie głosowałam bo nie było na kogo , a jak poszłam, to kandydat nie przeszedł i gdzie tu sprawiedliwość ?
|
|
|
Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php:70) in /www/luksoft/www.ciechocinek.biz/forum/common.php on line 78
|